Η Tesla έχει προχωρήσει σε σημαντική αύξηση στις τιμές χρέωσης του δικτύου Superchargers της παγκοσμίως. Πέρυσι η Tesla είχε προχωρήσει σε αύξηση 20% έως 40% στις τιμές χρέωσης των Superchargers και την περασμένη εβδομάδα, το κόστος αυξήθηκε κατά περίπου επιπλέον 33%.

Παραδείγματος χάρη, η τιμή στη Νέα Υόρκη από τα 0,24 δολάρια ανά kWh, αυξήθηκε στα 0,32 δολάρια/kWh. Στη Καλιφόρνια από τα 0,26 δολάρια/kWh, οι τιμές αυξήθηκαν σε 0,32 έως 0,36 δολάρια/kWh. Στη Νορβηγία, μια από τις σημαντικότερες αγορές για την Tesla παγκοσμίως, το κόστος χρήσης του Supercharger αυξήθηκε από τα 0,14 ευρώ στα 0,19 ευρώ/kWh.

1Διάβασε επίσης

Το 2019 οι νέοι, ταχύτεροι Supercharger φορτιστές της Tesla

Εκπρόσωπος της Tesla δήλωσε πως οι αυξήσεις δεν έγιναν για να αυξηθεί η κερδοφορία της εταιρίας:

Προσαρμόζουμε την τιμολόγηση των Superchargers προκειμένου να αντικατοπτρίζουμε καλύτερα τις διαφορές στο τοπικό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και τη χρήση του δικτύου. Καθώς ο στόλος μας μεγαλώνει, συνεχίζουμε να ανοίγουμε καινούργιους σταθμούς Supercharger κάθε εβδομάδα, ώστε περισσότεροι οδηγοί να μπορούν να ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις.

Όπως συνέβαινε πάντα, οι Superchargers σταθμοί δεν θα αποτελέσουν ποτέ κέντρο κερδοφορίας για την Tesla. Η εταιρία χρησιμοποιεί τα έσοδά τους προκειμένου να επεκτείνει το δίκτυο τους, κατασκευάζοντας περισσότερους σταθμούς.

Η Tesla διαθέτει σήμερα 1.422 σταθμούς Superchargers και 12.011 Superchargers σε όλο τον κόσμο. Για φέτος έχει θέσει ως στόχο να τους διπλασιάσει.