Οι νικητές του φετινού Africa Eco Race ή αλλιώς του νέου Ντακάρ

Σχετικά άρθρα

Για 10η χρονιά διεξήχθη το Africa Eco Race, ο αγώνας που αναβιώνει την αυθεντική διαδρομή του ράλι Ντακάρ.

Φέτος ο αγώνας ξεκίνησε στις 30 Δεκεμβρίου του 2018 από το Μονακό και οι συμμετέχοντες μετά από περισσότερα 5.950 χιλιόμετρα τερμάτισαν στο Ντακάρ της Σενεγάλης στις 13 του μηνός.

Αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, φορτηγά και οδηγοί, κινήθηκαν στις αφιλόξενες ερήμους της Αφρικής για πολλές ημέρες, σε μια δοκιμασία σωματικής και ψυχικής δύναμης.

Στα αυτοκίνητα νικητές ήταν φέτος οι Γάλλοι Jean-Pierre Strugo και Francois Borsotto, με τους επίσης Γάλλους David Gerard και Pascal Delacour να τερματίζουν στη 2η θέση και τους Γάλλους Jean-Noel Julien και Rabha Julien στη 3η.

Στους δύο τροχούς, η νίκη πήγε σε έναν Ιταλό ονόματι Alessandro Botturi που τερμάτισε με την Yamaha του σε 46 ώρες, 5 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα. Τον ακολούθησε ο Νορβηγός Pal Anders Ullevalseter και ο Ιταλός Simone Agazzi.

Στα φορτηγά νικητές βγήκαν οι Πορτογάλοι Elisabete Jacinto, Jose Marques, Marco Cochinho, αφήνοντας πίσω τους, τους Βέλγους Noel Essers, Marc Lauwers και Johan Cooninx, αλλά και τους Ολλανδούς Johan Elfrink κι Dirk Schuttel.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ο Heikki Kovalainen

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 και του Super GT Heikki Kovalainen θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς αφού διαγνώστηκε με ανεύρυσμα ανιούσας...

Αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα Extreme E η ομάδα του Lewis Hamilton

Μετά από τρία χρόνια στο πρωτάθλημα Extreme E η ομάδα X44 του Lewis Hamilton αποχωρεί από το πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει μια φορά το πρωτάθλημα...
Autoblog.gr