Το Rally Africa Eco Race διεξήχθη φέτος για 9η φορά και αφού ξεκίνησε από το Ναντόρ του Μαρόκου, ολοκληρώθηκε πετυχημένα στο Ντακάρ της Σενεγάλης. Οι διοργανωτές που εδώ και χρόνια προσπαθούν να αναβιώσουν την αυθεντική διαδρομή του ράλι Ντακάρ, έχουν σταθερούς συμμετέχοντες.

Στα αυτοκίνητα, ο ρούκι του Africa Eco Race, Βλαντίμιρ Βασίλιεφ είχε χριστεί φαβορί πριν την εκκίνηση, με τον Ρώσο να δικαιώνει τα προγνωστικά, όντας εντυπωσιακός από την αρχή ως το τέλος, φτάνοντας σε μια πολύ άνετη νίκη, αφήνοντας τον δεύτερο Μίροσλαβ Ζάπλεταλ, πίσω του με διαφορά μεγαλύτερη των δύο ωρών, με τον Τσέχο να τερματίζει με διαφορά οκτώ λεπτών από τον τρίτο, Ντομινίκ Οσιό.

Στις μοτοσυκλέτες, ο Τέντι Σέλα από τη Νότια Αφρική κατάφερε να πάρει τη νίκη και να εκθρονίσει τον Παλ Άντερς Ουλεβάλσετερ. Ο κάτοχος του τίτλου, ξεκίνησε άσχημα τον αγώνα και ο Σέλα πήρε διαφορά ασφαλείας. Ο Νορβηγός προσπάθησε να μειώσει στα τελευταία σκέλη αλλά δεν κατάφερε να πλησιάσει απειλητικά τον Σέλα.

Στα φορτηγά, ο Αντρέι Καργκίνοφ ήταν κυρίαρχος από τα πρώτα κιόλας σκέλη. Ο Ρώσος οδηγός κέρδισε τα περισσότερα σκέλη στα φορτηγά και έφτασε στην άνετη νίκη, αφήνοντας πίσω του δύο Τσέχους, τους Γιάροσλαβ Βαλρτ και Τόμας Τόμετσεκ με διαφορά μεγαλύτερη της μίας ώρας.