Για 11η χρονιά διεξήχθη το Africa Eco Race, ο αγώνας που αναβιώνει την αυθεντική διαδρομή του ράλι Ντακάρ. Φέτος ο αγώνας ξεκίνησε στις 4 Ιανουαρίου από το Μονακό και οι 159 συμμετέχοντας μετά από περισσότερα 5.950 χιλιόμετρα τερμάτισαν στο Ντακάρ της Σενεγάλης στις 19 του μηνός.

Αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, φορτηγά και οδηγοί, κινήθηκαν στις αφιλόξενες ερήμους της Αφρικής για πολλές ημέρες, σε μια δοκιμασία σωματικής και ψυχικής δύναμης.

Νικητές ήταν φέτος οι Γάλλοι Patrick Martin/Lucas Martin, με τους Ούγγρους Miklos Kovacs/ Laszio Acs/Peter Gzegledi και Karoly Fazekas/Albert Horn/Peter Csakany να τερματίζουν στην 2η και 3η θέση.

Στους δύο τροχούς, η νίκη όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, πήγε στον Ιταλό Alessandro Botturi, με τον Νορβηγό Pal Anders Ullevalsete να τερματίζει στην δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Βρετανό Lyndon Poskitt.

Στη κατηγορία Xtreme Rider Motul νικητής ήταν ο Γάλλος Amaury Baratin, με τον Σουηδό Andreas Berglund και τον Σενεγαλέζο Manadou Bocoum να συμπληρώνουν το βάθρο των νικητών.

Στη κατηγορία SSV Xtreme Race κυριάρχησαν Γάλλοι, αφού έκαναν τον 1-2-3. Κέρδισαν οι Benoit Fretin/Cedric Duple, με τους Patrice Etienne/Jean Pierre Saint Martin να ανεβαίνουν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και τους Loic Frebourg/Franck Boulay στο τρίτο.