Συνεργασία ΒΜW και Mercedes για τα επόμενα compact μοντέλα τους;

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με την ημερήσια γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η BMW και η Mercedes-Benz φαίνεται ότι βρίσκονται σε συνομιλίες προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού τις επόμενες γενιές των συμπαγών αυτοκινήτων τους, δηλαδή τη BMW Σειρά 1 και την οικογένεια της Mercedes Α-Class, ως μέρος μιας ευρύτερης συνεργασίας που θα περιλαμβάνει επίσης την ανταλλαγή τεχνολογίας για αυτόνομα αυτοκίνητα.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να μοιράσουν το κόστος, ώστε να μπορούν να επενδύσουν δισεκατομμύρια ευρώ σε συστήματα αυτόματης οδήγησης για να αποφύγουν να χάσουν την τεχνολογική τους υπεροχή από νέες εταιρίες, όπως η Waymo της Google.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται εσωτερικές πηγές, η κοινή χρήση μιας πλατφόρμας για τα compact μοντέλα τους θα εξοικονομούσε και από τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες δισεκατομμύρια σε επενδύσεις. Εάν οι συζητήσεις προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, ο καρπός της εν λόγω συνεργασίας δεν θα φανεί πριν από το 2025, με τις διοικήσεις των BMW και Mercedes να βρίσκονται αντιμέτωπες με σκληρή αντίσταση σε ένα τέτοιο σχέδιο από τους μηχανικούς τους.

ΠηγήHandelsblatt

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...