Η VW προχωρά σε απολύσεις στη Σλοβακία

Σχετικά άρθρα

Η VW θα μειώσει το προσωπικό της στο εργοστάσιο της στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας αύξησης της αποδοτικότητας του εργοστασίου κατά 30% έως το 2025.

Η VW απασχολεί σήμερα περίπου 14.000 άτομα στη Σλοβακία, και στο εργοστάσιο της Μπρατισλάβα κατασκευάζουν τα Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne και Volkswagen Touareg, όπως επίσης τα VW up, e-up!, Seat Mii και Skoda Citigo.

Η Volkswagen θα επιστρέψει περίπου 500 εργαζόμενους που είχε δανειστεί από το εργοστάσιο της Audi στο Gyor της Ουγγαρίας το 2016, θα μειώσει τον αριθμό των εργολάβων και δεν θα παρατείνει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η εταιρία δεν ανακοίνωσε τον ακριβή αριθμό των απολύσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της VW, δεν θα υπάρξουν περικοπές στις γραμμές παραγωγής, καθώς οι κενές ώρες που θα δημιουργηθούν θα αντισταθμιστούν από την αύξηση της τεχνικής δυναμικότητας των γραμμών παραγωγής.

Επί του παρόντος, η VW ξεκαθαρίζει πως δεν έχει σχέδια να κατασκευάζει ηλεκτρικά της μοντέλα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. H VW διαθέτει τρία εργοστάσια στη Σλοβακία, τα οποία πέρυσι κατασκεύασαν 1,08 εκατ. αυτοκίνητα, ενώ φέτος υπολογίζεται πως θα κατασκευάσουν 1,15 εκατ. αυτοκίνητα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...
Autoblog.gr