Αυτοί οι οδηγοί του WRC μπήκαν στο ​​Hall of Fame της FIA

Σχετικά άρθρα

Γιορτάζοντας τα 115στα γενέθλια της, η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού, γνωστή ως FIA, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα Hall of Fame για τους οδηγούς του παγκόσμιου πρωταθλήματος rally (WRC), καθώς για αυτούς της Formula 1 υπάρχει ήδη.

Χθες το απόγευμα και 40 χρόνια μετά τη δημιουργία του παγκόσμιου πρωταθλήματος οδηγών rally της FIA, πραγματοποιήθηκε σε μια αριστοκρατική τελετή στο Παρίσι η εκδήλωση βράβευσης των οδηγών. Συνολικά εισήχθησαν 17 διαφορετικοί πρωταθλητές του WRC στο Hall of Fame, με τον πρόεδρο της FIA, Jean Todt, να τιμά τα εξαιρετικά τους επιτεύγματα σε ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα του κόσμου.

Πρώτος που μπήκε στο Hall of Fame ήταν και ο πρώτος οδηγός που κέρδισε τον πρώτο τίτλο στο WRC, που δεν είναι άλλος από τον Bjorn Waldegard, που κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1979. Ακολούθησαν οι Ari Vatanen (το 1981), Hannu Mikkola (το 1983), Stiq Blomqvist (το 1984) και ο Timo Salonen (το 1985), που έμειναν στην ιστορία για τα κατορθώματα τους στην Group B εποχή. Έπειτα, θέση στο Hall of Fame πήραν οι Didier Auriol (1994), ο Colin McRae (1995), Richard Burns (2001) και Petter Solberg (2003).

Έπειτα, τιμήθηκαν οι θρύλοι Walther Rohrl (1980, 1982), Miki Biasion (1988, 1989), Carlos Sainz Sr. (1990, 1992) και Marcus Grönholm (2000, 2002), που κατέκτησαν από δύο πρωταθλήματα, για να ακολουθήσουν οι Juha Kankkunen και Tommi Makinen με τέσσερις τίτλους ο καθένας. Οι απόλυτοι “βασιλιάδες” φυσικά έρχονται από τη Γαλλία, με το μικρό όνομα και των δύο να είναι Sébastien. Ο λόγος για τον Sebastien Loeb με 9 πρωταθλήματα και τον Sebastien Ogier με 6 πρωταθλήματα, οι οποίοι έχουν κερδίσει τα πρωταθλήματα από το 2004 και έπειτα.

Για τους Bjorn Waldegard, Colin McRae και Richard Burns, οι οποίοι δυστυχώς έχουν χάσει τη ζωή τους, τα βραβεία παρέλαβαν οι Mathias Waldegard (γιος του Bjorn), Jimmy McRae (πατέρας του Colin), και Joe Burns (αδερφή του Richard). Εκτός των οδηγών, τιμητική πλακέτα πήραν και όλοι οι συνοδηγοί των πρωταθλητών.

Στην είσοδο της αίθουσας υπήρχαν και μερικά εκπληκτικά αυτοκίνητα από διάφορες εποχές του παγκόσμιου πρωταθλήματος Rally, όπως το Group 4 Alpine A110, το Citroen Xsara WRC, το Toyota Corolla WRC, το Group 4 Lancia Stratos HF, το Peugeot 205 T16 και το Volkswagen Polo R WRC. Με την είσοδο των 17 οδηγών του WRC, πλέον στο Hall of Fame της FIA υπάρχουν 50 οδηγοί, καθώς προϋπήρχαν οι 33 της F1.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...