Η Porsche ανακοίνωσε πως ενημέρωσε τις γερμανικές αρχές για πιθανά ζητήματα που έχουν να να κάνουν με τα δεδομένα των εκπομπών ρύπων της 911 παραγωγής 2016-2017, τα οποία ήταν ανακριβή.

Η Porsche έχει εντοπίσει προβλήματα σε σχέση με τις επιμέρους roll-out δοκιμές. Η εταιρεία συνεχίζει τις εσωτερικές της έρευνες σε στενή συνεργασία με τις αρχές, με το πρόβλημα να μην σχετίζεται με το λογισμικό διαχείρισης του κινητήρα και δεν επηρεάζει την ασφάλεια των οχημάτων.

ανέφερε η Porsche σε ανακοίνωσή της, λέγοντας πως το πρόβλημα αφορά αποκλίσεις στη μέτρηση των τιμών αντίστασης του αέρα ανάμεσα στις πραγματικές τιμές και στις αντίστοιχες τιμές που έχουν υποβληθεί στις ρυθμιστικές αρχές.

Ο έλεγχος των εκπομπών πραγματοποιήθηκε σε ένα εργαστήριο, αλλά ένας ψευδής υπολογισμός στο αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας του αυτοκινήτου σημαίνει πως σε πραγματικές συνθήκες, η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων είναι μεγαλύτερες.

Σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο, εάν οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων σε πραγματικές συνθήκες διαφέρουν περισσότερο από 10% από αυτές που έχουν δηλώσει επίσημα οι εταιρίες, τότε οι πελάτες μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό πόσο μεγάλη διακύμανση βρήκε η Porsche στις δοκιμές της.