Η βρετανική ομάδα Xite Racing ανακοίνωσε σήμερα ότι θα τρέξει στο φετινό πρωτάθλημα Rallycross της FIA, που ξεκινάει σε τρεις μήνες, με ένα Mini Cooper Supercar, με τον Oliver Bennett να τρέχει και στους δέκα αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο 26-χρονος Bennett έτρεξε πέρσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross στους εννιά από τους δώδεκα αγώνες της σεζόν, κατά τον πρώτο του χρόνο στο άθλημα, αγωνιζόμενος με το Mini Cooper Supercar. Ακόμα, ο Bennett έτρεξε και στο πρωτάθλημα Americas Rallycross και σε ορισμένους αγώνες του British RX με ένα Ford Fiesta, για να δηλώσει:

Είναι ωραίο να είμαστε τελικά σε μια θέση όπου μπορούμε να δεσμευτούμε για όλο το πρωτάθλημα και τώρα οι βαθμοί σε κάθε αγώνα θα μετρούν πραγματικά. Είναι ωραίο να ανέβουμε ένα ακόμη βήμα αυτή τη σεζόν σε σχέση με την περσινή μας. Το 2019 μοιάζει πάρα πολύ καλό, ειδικά ως ιδιωτική ομάδα με τον ανταγωνισμό να είναι πολύ σκληρός. Η μάχη μεταξύ των ιδιωτικών ομάδων θα είναι έντονη. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος.

Η ομάδα θα ξεκινήσει τις δοκιμές αυτή την Παρασκευή (8 Φεβρουαρίου), με τον Bennett να προσθέτει:

Αυτό θα είναι το κύριο τεστ μας με σημαντικές βελτιώσεις και στη συνέχεια θα αξιολογήσουμε και θα κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε προς τα τέλη Φεβρουαρίου. Μετά από αυτό, οι κινητήρες θα αποσταλούν στη Γαλλία για ανανέωση και θα πάνε στο Αμπού Ντάμπι για τον πρώτο γύρο τον Απρίλιο.