Συνεχίζοντας το teasing του νέου Kamiq, η Skoda έδωσε πριν λίγη ώρα στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του εσωτερικού του μικρού συμπαγούς SUV, που θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

Το τρίτο SUV της Skoda για την ευρωπαϊκή αγορά, αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Vision X Concept με το μοντέλο να είναι η έκδοση της Skoda των Volkswagen T-Cross και Seat Arona και θα τοποθετηθεί κάτω από τα Karoq και Kodiaq. Και αυτό θα κατασκευάζεται πάνω στην MQB A0 πλατφόρμα του VW Group, έχοντας μεταξόνιο που θα φτάνει τα 2.651 χλστ. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 400 λίτρα, και με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων μπορεί να φτάσει μέχρι τα 1.395 λίτρα.

Το εσωτερικό του Kamiq είναι το δεύτερο μοντέλο της τσέχικης εταιρίας, μετά το Scala, που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρίας, η οποία έχει την υπογραφή του Δημήτρη Δαρκούδη. Στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας του Kamiq υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (πιθανότατα 9,2 ιντσών) , ενώ προαιρετικά θα υπάρχει άλλη μια 10,25 ιντσών για το Virtual Cockpit.

Η Skoda αναφέρει ότι έχει χρησιμοποιήσει ποιοτικά και μαλακά υλικά, κρυφό φωτισμό και εξοπλίζει το μοντέλο με ξύστρα πάγου στην τάπα του ρεζερβουάρ. Ακόμα, υπάρχει θερμαινόμενο παρμπρίζ, θερμαινόμενα εμπρός και πίσω καθίσματα, καθώς και θερμαινόμενο τιμόνι.

Εξωτερικά, το αυτοκίνητο διαθέτει λεπτά LED φωτιστικά σώματα, συστήματα υποβοήθησης, άνεσης, ασφάλειας και κίνηση θα παίρνει από μικρούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που θα συνδυάζονται με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, τα οποία θα στέλνουν τη κίνηση αποκλειστικά στον μπροστά άξονα.

Η λέξη Kamiq προέρχεται από τη γλώσσα των Ινούιτ, των Εσκιμώων που κατοικούν στο Βορρά του Καναδά και στη Γροιλανδία και ετυμολογικά υποδηλώνει “κάτι που ταιριάζει απόλυτα, σαν δεύτερη επιδερμίδα, σε κάθε κατάσταση“.