Έκθεση Γενεύης 2018: Skoda Vision X concept

Σχετικά άρθρα

Η Skoda παρουσιάζει στη Γενεύη το Vision X concept που παίρνει κίνηση από τον 1.500αρη TSI G-TEC κινητήρα που μπορεί να λειτουργήσει είτε με βενζίνη είτε με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), αποδίδοντας στη δεύτερη περίπτωση 130 άλογα με 250 Nm ροπής.

Διαθέτει δύο δεξαμενές CNG, η μία τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα και άλλη πίσω από τον πίσω άξονα, με τον κινητήρα να δίνει κίνηση στον μπροστά άξονα. Στον πίσω άξονα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας, που μπορεί να κάνει το μοντέλο είτε τετρακίνητο, είτε ακόμη πισωκίνητο, μιας και μπορεί να κινήσει μόνος του το όχημα.

Η συνδυαστική ροπή του υβριδικού συνόλου αγγίζει τα 1.000 Nm, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 9,3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 200 χλμ/ώρα. Η αυτονομία του ανέρχεται στα 650 χλμ, έχοντα εκπομπές CO2 89 γρ/χλμ.

Η έκδοση παραγωγής του μοντέλου αναμένεται να παρουσιαστεί προς το τέλος του χρόνου, θα προστεθεί στα Karoq και Kodiaq, ενώ πρακτικά θα αποτελέσει το δεύτερο B-SUV μοντέλο του VW Group, όντας το “αδερφάκι” του Seat Arona, ενώ περιμένουμε και το VW T-Cross.

Σχεδιαστικά το Vision X Concept αποτελεί εξέλιξη της σημερινής προσέγγισης των μοντέλων της Τσέχικης εταιρίας, και από τα σκίτσα που έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρία φαίνεται να διαθέτει έντονες ακμές και δυναμική παρουσία. Το πρωτότυπο είναι βαμμένο στο πράσινο FLexGreen χρώμα, και διαθέτει διπλή σειρά φωτιστικών σωμάτων, με ξεχωριστά LED φώτα ημέρας και φωτιστικά σώματα.

Οι “κρυφές” χειρολαβές του concept φυσικά δεν θα περάσουν στο μοντέλο παραγωγής. Αντιθέτως, οι διχρωμίες και οι επιλογές εξατομίκευσης θα είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά του τσέχικου urban crossover. Πατάει σε 20άρες ζάντες ιντσών, ενώ στο εσωτερικό η Skoda κρατάει τα πράγματα απλά.

Εκεί υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ κυρίαρχη θέση έχει η τεράστια οριζόντια οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, στο κέντρο του ταμπλό, η οποία έχει πρακτικά εξαφανίσει τους “φυσικούς” διακόπτες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Jeep: Τα 4 πρωτότυπα για το φετινό Easter Jeep Safari

Τέσσερα πρωτότυπα ετοίμασε η Jeep για το φετινό Easter Jeep Safari που διεξάγεται για ακόμη μια χρονιά στην έρημο Moab, στην Γιούτα των HΠΑ....

BMW Vision Neue Klasse X concept

Μετά τις διαρροές, η BMW αποκάλυψε σήμερα το Vision Neue Klasse X concept, ήτοι ένα νέο Vision όχημα που προσφέρει μια πρόγευση της Neue...

Και νέα διαρροή του BMW Vision Neue Klasse X concept

Διέρρευσαν δύο ακόμη φωτογραφίες του Vision Neue Klasse X concept, του νέου πρωτότυπου της BMW που θα παρουσιαστεί στις 21 Μαρτίου. Το πρωτότυπο μας...
Autoblog.gr