Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ρίχνουν την αυτονομία των ηλεκτρικών σχεδόν κατα 40%

Σχετικά άρθρα

Η Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτου (AAA), με αφορμή το πολικό ψύχος που πλήττει αυτές τις ημέρες τις Μεσοδυτικές Πολιτείες της Αμερικής, έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα έρευνα της που επιβεβαιώνει αυτό που ήδη είναι μέχρι σήμερα γνωστό, ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν σημαντικά την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του συστήματος κλιματισμού για τη θέρμανση της καμπίνας.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι ο κρύος καιρός έχει μεγαλύτερη επίδραση στην αυτονομία ενός οχήματος, από ότι έχουν οι υψηλές θερμοκρασίες. Πιο συγκεκριμένα, με την εξωτερική θερμοκρασία στους 20 βαθμούς Φαρενάιτ (-6,6 βαθμούς Κελσίου) η αυτονομία μειώνει κατά μέσο όρο 41%, ενώ όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει στους 95 βαθμούς Φαρενάιτ (35 βαθμούς Κελσίου) η αυτονομία μειώνεται κατά μέσο όρο 17%. Σε κάθε περίπτωση ο κλιματισμός χρησιμοποιείται για την θέρμανση ή την ψύξη του εσωτερικού χώρου.

Με τον κλιματισμό απενεργοποιημένο, η αυτονομία μειώνεται κατά μέσο όρο 12% στο κρύο και μόλις κατά 4% στη ζέστη, πάντα στις ίδιες -προαναφερθείσες- θερμοκρασίες.

Η AAA δοκίμασε πέντε νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το BMW i3S, το Chevrolet Bolt, το Nissan Leaf, το Tesla Model S 75D και το Volkswagen e-Golf και βρήκε ότι το μοντέλο της BMW επηρεάζεται το περισσότερο από τις ψυχρές θερμοκρασίες, καθώς η αυτονομία του μειώνεται κατά 50% όταν έξω έχει 20 βαθμούς Φαρενάιτ (-6,6 βαθμούς Κελσίου) και ο κλιματισμός είναι ενεργοποιημένος. Αντίστοιχα και στους 95 βαθμούς Φαρενάιτ (35 βαθμούς Κελσίου) το i3s είδε την μεγαλύτερη μείωση της αυτονομίας του, καθώς έπεσε κατά 20%.

Το καλύτερο ήταν το Nissan Leaf, καθώς η αυτονομία του έπεσε κατά το λιγότερο ποσοστό, τόσο στο κρύο όσο και στην ζέστη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Honda teasάρει ένα νέο ηλεκτρικό με σφηνοειδές σχήμα

Λίγες εβδομάδες μετά την κοινή ανακοίνωση από Honda και GM για τη μη συνεργασία στην ανάπτυξη προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων (EV), η ιαπωνική εταιρία έδωσε...

Ανάκληση για 73.971 Tesla Model X

H Tesla ανακαλεί 73.971 Model X που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 11 Φεβρουαρίου 2021 και 27 Σεπτεμβρίου 2023. Ο λόγος είναι το ενδεχόμενο να μην...

To 2025 η νέα γενιά του Chevrolet Bolt

Στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού η διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors, Mary Barra επιβεβαίωσε ότι η Chevrolet ετοιμάζει τη νέα γενιά του Bolt, χωρίς...