Αυτές είναι οι πιο αξιόπιστες και οι πιο αναξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων για το 2019

Σχετικά άρθρα

Η J.D. Power and Associates για ακόμη μια χρονιά, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της φετινής ετήσιας έρευνας αξιοπιστίας US Vehicle Dependability Study, εκεί όπου η Lexus, για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, βρέθηκε στην πρώτη θέση, με την Porsche και την Toyota να την ακολουθούν, μόλις 2 βαθμούς πίσω της. Η φετινή έρευνα, όπως και η περσινή, καταγράφει μείωση των προβλημάτων στα αυτοκίνητα.

Εταιρίες

Η Lexus είχε 106 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, με την Porsche και την Toyota να έχουν 108. Η Chevrolet ακολουθεί με 115 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, και η Buick με 118 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Στη τελευταία θέση βρέθηκε η Fiat με 249 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, ενώ μια θέση πιο πάνω η Land Rover με 221 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Η Chrysler παρουσίασε τη μεγαλύτερη βελτίωση, κατά 65 λιγότερα προβλήματα σε σχέση με το 2018, ενώ σημαντική βελτίωση παρουσίασε τόσο η MINI (34 λιγότερα προβλήματα), όσο και η Subaru (31 λιγότερα προβλήματα).

Επίσης ένα ακόμη ενδιαφέρον σημείο της φετινής έρευνας είναι το γεγονός πως οι μη premium μάρκες είναι πιο αξιόπιστες από τις premium. Οι μη premium μάρκες εμφάνισαν κατά μέσο όρο 135 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, ενώ οι premium 141 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Για πρώτη φορά όλες οι γερμανικές μάρκες παρουσίασαν βελτίωση και μάλιστα τα μοντέλα τους παρουσίασαν λιγότερα προβλήματα από τον μέσο όρο της έρευνας.

Μοντέλα

Από πλευράς εταιριών. 5 μοντέλα της General Motors, περισσότερα από κάθε αυτοκινητοβιομηχανία, (Buick LaCrosse, Buick Verano, Chevrolet Equinox, Chevrolet Silverado HD, Chevrolet Sonic), ηγούνται στις κατηγορίες τους, ενώ 4 της Toyota και της Lexus (Lexus ES, Lexus GX, Toyota Camry , Toyota Tundra) βρέθηκαν στη κορυφή στις κατηγορίες τους.

Να σημειωθεί πως και σε αυτή την έρευνα, το πιο αξιόπιστο μοντέλο είναι η Porsche 911.

Λιγότερα προβλήματα φέτος

Ο μέσος όρος προβλημάτων ανά 100 αυτοκίνητα, φέτος είναι 136, 6 λιγότερα σε σχέση με τα 142 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα της περσινής έρευνας, βελτίωση κατά 4%. Τα προβλήματα εντοπίζονται στον κινητήρα και στη μετάδοση, στο εσωτερικό, στην οδηγική εμπειρία, στις οθόνες των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, στο σύστημα σύνδεσης Bluetooth και στα συστήματα φωνητικών εντολών, στα συστήματα κλιματισμού, στις μπαταρίες, στα καθίσματα αλλά και στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί πως τα προβλήματα των συστημάτων φωνητικών εντολών, των συστημάτων μετάδοσης και των μπαταριών ήταν εκείνα που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό. Συνολικά στην έρευνα αξιολογούνται 177 πιθανά προβλήματα που χωρίζονται σε 8 κατηγορίες.

Στην έρευνα συμμετείχαν 32.952 πρώτοι ιδιοκτήτες μοντέλων αυτοκινήτων από αυτοκινητοβιομηχανίες, που τα έχουν στη κατοχή τους 3 χρόνια. Στην λίστα της έρευνας δεν συμπεριλαμβάνεται η Alfa Romeo, η Smart και η Tesla λόγω του μικρού μεγέθους του δείγματος. Είναι η 30η χρονιά που η JD Power δημοσιεύει τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...