Η Swindon Powertrain παρουσίασε στο London Classic Car Show το Swind E Classic Mini, και ανακοίνωσε ότι θέλει να περάσει το ηλεκτρικό μοντέλο σε περιορισμένη παραγωγή. Πιο συγκεκριμένα, το project θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη ανακατασκευή 100 κλασικών Mini, τα οποία μετέπειτα θα μετατραπούν σε ηλεκτρικά.

Έτσι, στην θέση του κινητήρα και του κιβωτίου θα τοποθετηθεί ένας ηλεκτροκινητήρας, απόδοσης 110 ίππων, ο οποίος θα επιταχύνει το κλασικό Mini στα 0-100 χλμ/ώρα σε 9,2 δευτ., πιάνοντας τελική 130 χλμ/ώρα. Η μπαταρία ιόντων-λιθίου 24kWh θα χαρίζει στο αυτοκίνητο μια ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 200 χλμ, ενώ θα φορτίζει σε τέσσερις ώρες με Type 2 βύσμα.

Η τιμή του Swind E Classic Mini ανακοινώθηκε στις £79.000 (€90.031), με το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου να αυξάνεται κατά 80 κιλά, σε σχέση με την αντίστοιχη συμβατική έκδοσης, φτάνοντας τα 720 κιλά. Με τον ηλεκτροκινητήρα, όμως, διαθέτει καλύτερη κατανομή βάρους, όντας πλέον 57/43 εμπρός/πίσω, από 68/32 εμπρός/πίσω που είναι στο κλασικό Mini.

Ακόμα, με την αφαίρεση του ρεζερβουάρ καυσίμου, έχει αυξηθεί ο χώρος αποσκευών, ο οποίος πλέον ανέρχεται σε 200 λίτρα. Έχει τοποθετηθεί νέο σύστημα πέδησης, το οποίο υποστηρίζει σύστημα ανάκτησης ενέργειας, ενώ υπάρχει νέα ανάρτηση και σύγχρονη προστασία έναντι της σκουριάς.

Η παραγωγή του Swind E Classic Mini θα γίνεται στο εργοστάσιο της Swindon Powertrain, στο Wiltshire της Αγγλίας, με το αυτοκίνητο να είναι διαθέσιμο τόσο σε δεξιοτίμονη όσο και σε αριστεροτίμονη διαρρύθμιση.