Η Tesla εισήγαγε μια σειρά νέων έξυπνων αντικλεπτικών χαρακτηριστικών στο Model 3 που υπόσχονται να κάνουν το μοντέλο ασφαλέστερο, μιας και το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί αρκετές κλοπές του μοντέλου, ειδικά στη Καλιφόρνια και στις άλλες Πολιτείες των ΗΠΑ.

Στο μενού του μοντέλου πλέον υπάρχει η επιλογή Safety & Security μέσω της οποίας ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει την λειτουργία Pin To Drive που απαιτεί έναν τετραψήφιο κωδικό προκειμένου το αυτοκίνητο να πάρει μπροστά. Ο κωδικός αυτός θα στέλνεται αποκλειστικά μόνο στο κινητό τηλέφωνο που έχει ορίσει ο ιδιοκτήτης.

Η λειτουργία Manual Entry απενεργοποιεί το Passive Entry από το app της Tesla και απαιτεί την χρήση της κάρτας-κλειδιού, ενώ η λειτουργία Security Alarm ενεργοποιεί τον συναγερμό όταν η πόρτα ή το καπό ανοίξουν από ένα μη έγκυρο κλειδί.

Η Tesla εισάγει και τη λειτουργία Sentry που παρακολουθεί το περιβάλλον του οχήματος όταν είναι παρκαρισμένο και όταν οι αισθητήρες εντοπίσουν μια πιθανή απειλή, τότε οι κάμερες του αυτοκινήτου ξεκινούν την καταγραφή video, ενώ ενεργοποιείται και ο συναγερμός του αυτοκινήτου.

Τέλος η εταιρία εισάγει και τη λειτουργία Dog που ενεργοποιεί τον κλιματισμό, όταν κάποιος θέλει να αφήσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα τα σκυλιά του μέσα στο αυτοκίνητο.