Την προηγούμενη Παρασκευή η Tesla παρουσίασε το νέο Model 3, με την προσιτή τιμή απόκτησης του να το κάνει τεράστια επιτυχία, όντας πρώτο στη μάχη για την φθηνότερη ηλεκτρική αυτονομία.

Για τα Model S και Model X χρειαζόταν να έχεις απλά το κλειδί στην τσέπη σου, με το αυτοκίνητο να αναγνωρίζει πότε το πλησιάζεις, και να σου ανοίγει τις πόρτες για να μπεις. Για να εκκινήσεις δεν χρειαζόταν να πατήσεις το παραμικρό, απλά επέλεγες το D στον λεβιέ πάνω στην κολόνα του τιμονιού, και έφευγες.

Για το Model 3 δεν χρειάζεται να έχει ούτε κλειδί, καθώς τον ρόλο αυτού θα παίζει το προσωπικού σου smartphone. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας, η είσοδος στο νέο, μεσαίο ηλεκτρικό sedan της θα πραγματοποιείται μέσω της λειτουργίας bluetooth του κινητού σου τηλεφώνου, καθώς και για την εκκίνηση του αυτοκινήτου από ακινησία.

Στο ενδεχόμενο το “μείνεις” από μπαταρία στο τηλέφωνο, τότε θα μπορείς να μπεις στο αυτοκίνητο μέσω μιας πολύ λεπτής κάρτας -σε μέγεθος πιστωτικής- την οποία θα ακουμπας σε ένα ειδικό σημείο στο εξωτερικό τμήμα της μεσαίας κολώνας, προκειμένου να ξεκλειδώσουν οι πόρτες. Αντίστοιχα θα πρέπει να την βάλεις σε μια αντίστοιχη θέση στο εσωτερικό, ανάμεσα στα δύο εμπρός καθίσματα, για πάρει μπροστά το όχημα.

 • Mika

  Σε περιπτωση απωλειας κινητου τι γινεται???Οκ, εχεις την καρτα για να μπεις,αλλα εχει τον τροπο του κι αυτος που “βρηκε” το τηλεφωνο σου.

  • mcduck

   Το κινητό είναι πιο ασφαλές από το κλειδί που έχουν τα άλλα αυτοκίνητα, διότι έχει το ίδιο επιπλέον ασφάλεια (κωδικός, δακτυλικό αποτύπωμα κλπ).
   Δηλαδή αν χάσεις το κλειδί είναι καλύτερα;

  • Mika

   Kαι τον κωδικο πια στα κινητα τον σπανε ευκολα τα γατονια..

 • δηλαδη οταν πηγαινω παραλια για καφε……πως θα πεταω επιδεικτικα τον καπνο με το κλειδι του αυτοκινητου ??????
  μια μια μας τις στερουν τις απολαυσεις !!!!!!! :-P