Η Tesla εφαρμόζει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών στα μοντέλα της που τα κάνει πιο φιλικά προς τους οδηγούς, αλλά και πιο φιλικά στις υπηρεσίες car-sharing. Συγκεκριμένα, το Model 3 δεν χρειάζεται κλειδί, μιας και η Tesla έχει αναπτύξει μια ειδική εφαρμογή για smartphones. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας, η είσοδος στο νέο, μεσαίο ηλεκτρικό sedan της θα πραγματοποιείται μέσω της λειτουργίας bluetooth του κινητού σου τηλεφώνου, καθώς και για την εκκίνηση του αυτοκινήτου.

Στο ενδεχόμενο του να “μείνεις” από μπαταρία στο τηλέφωνο, τότε θα μπορείς να μπεις στο αυτοκίνητο μέσω μιας πολύ λεπτής κάρτας τεχνολογίας NFC -σε μέγεθος πιστωτικής- την οποία “θα περνάς” από ένα ειδικό σημείο στο εξωτερικό τμήμα της μεσαίας κολόνας, προκειμένου να ξεκλειδώσουν οι πόρτες. Αντίστοιχα θα πρέπει να την βάλεις σε μια θέση στο κεντρικό υποβραχιόνιο, ανάμεσα στα δύο εμπρός καθίσματα, προκειμένου το όχημα να εκκινήσει.

Παράλληλα ετοιμάζει και μια cloud υπηρεσία με την οποία κάποιος θα μπορεί να μεταφέρει αυτόματα στο σύστημα πλοήγησης κάθε μοντέλου της Tesla, τις προσωπικές τους προτιμήσεις, αλλά και τις αγαπημένες του διαδρομές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνει “login” με τα στοιχεία του.

Η Tesla έχει τοποθετήσει μια κάμερα στο εσωτερικό του Model 3 που “βλέπει” την καμπίνα, η οποία για την ώρα παραμένει ανενεργή, αλλά στο μέλλον θα μπορούσε να λειτουργήσει τόσο για να παρακολουθεί τα επίπεδα προσοχής του οδηγού για τα διάφορα επίπεδα αυτόνομης οδήγησης, όπως και για την παρακολούθηση της πληρότητας όταν το μοντέλο χρησιμοποιείται σε μια υπηρεσία κοινής χρήσης. Η Tesla έχει ανακοινώσει την δική της υπηρεσίας car-sharing, που την έχει ονομάσει Tesla Network.

 • Anestis Genk

  Είναι άραγε οι κάμερες πλέον πιο πολλές από τα (13 δις) μάτια;

 • laryX

  Κάπως έτσι θα γεμίσει το διαδίκτυο με βιντεάκια ”amateur car fock”…

 • ολα αυτα με τα ”χωρις κλειδια” οι εταιριες τα κανουν γιατι απλα θελουν να φαινοντε χαι τεκ ????? η γιατι μια εφαρμογη κοστιζει πολυ λιγοτερο απο μερικες δεκαδες χιλιαδες κλειδια ??? ;-)

  • Mika

   Eγω τεινω παντως στην πρωτη σου αποψη!

  • εγω πιστευω ειναι το δευτερο…..απλα κρυβοντε πισω απο το πρωτο !!!