Τα keyless συστήματα είναι εξαιρετικά ευάλωτα στο χακάρισμα

Σχετικά άρθρα

Τα keyless συστήματα είναι αρκετά ευάλωτα στο χακάρισμα όπως έχουμε δει σε πολλά video, οπότε τα αποτελέσματα της έρευνας της γερμανικής ADAC δεν προκαλούν καμία έκπληξη.

Η έρευνα εξέτασε τα συστήματα εισόδου χωρίς κλειδί 237 μοντέλων 30 εταιριών και βρήκε πως τα 230 από αυτά, είναι ευάλωτα σε επιθέσεις από χάκερ, οι οποίοι με απλό και σχετικά φθηνό εξοπλισμό, μπορούν από απόσταση να αντιγράψουν το σήμα που εκπέμπουν τα συγκεκριμένα συστήματα και να κλέψουν το αυτοκίνητο μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, χωρίς ο ιδιοκτήτης να καταλάβει το παραμικρό.

Από τα υπόλοιπα επτά μοντέλα, οι χάκερς μπορούν να τα ξεκλειδώσουν ή να εκκινήσουν τον κινητήρα, ενώ μόλις 3 μοντέλα, όλα της Jaguar Land Rover (Jaguar i-Pace, Land Rover Discovery, Range Rover) κατάφεραν να αποτρέψουν πλήρως το χακάρισμα.

Οι εταιρίες προσπαθούν να βελτιώσουν την ασφάλεια των keyless συστημάτων τους. Παραδείγματος χάρη, τόσο η BMW, όσο και η Mercedes έχουν προσθέσει αισθητήρες κίνησης στα ασύρματα κλειδιά τους, έτσι ώστε αυτά να εκπέμπουν σήμα μόνο όταν βρίσκονται σε κίνηση. Έτσι το κλειδί δεν εκπέμπει όταν βρίσκεται αφημένο μέσα στο σπίτι, καθιστώντας αδύνατη την κλωνοποίηση του σήματός. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας μπορείς να τα βρεις εδώ.

Οι ειδικοί συστήνουν σε όλους μας να τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο το keyless κλειδί του αυτοκινήτου μας, έτσι ώστε να μην μπορούν οι ληστές να κλέβουν με τον παραπάνω τρόπο το αυτοκίνητό μας. Ο τρόπος αυτός δεν προσφέρει την μέγιστη προστασία, οπότε η καλύτερη λύση είναι να τοποθετούμε το κλειδί μέσα σε μια τσάντα Faraday, με τα αγώγιμα υλικά της να μπλοκάρουν κάθε ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, δημιουργώντας μια νεκρή ζώνη που μπλοκάρει κάθε σήμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...