Η Renault-Nissan-Mitsubishi επενδύει στην PowerShare

Σχετικά άρθρα

Η Alliance Ventures, ο στρατηγικός βραχίονας κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital fund) της Renault-Nissan-Mitsubishi, ανακοίνωσε επένδυση στην PowerShare, μιας start-up ηλεκτρονικής πλατφόρμας φόρτισης EV, με έδρα στην Κίνα.

Η PowerShare παρέχει μια online πλατφόρμα που συνδέει τους οδηγούς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τους παρόχους των σημείων φόρτισης και τους προμηθευτές ενέργειας, προσφέροντας μια απρόσκοπτη εμπειρίας φόρτισης. Βασισμένη στο cloud, η πλατφόρμα επιτρέπει στους προμηθευτές να παρακολουθούν τη ζήτηση από τα οχήματα, σε συνδυασμό με την ικανότητα ισχύος του δικτύου και της δυνατότητας των οδηγών να βρουν διαθέσιμους σταθμούς φόρτισης.

Η PowerShare είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της Alliance Ventures, ούσα στο πρώιμο στάδιο ανάπτυξής της και αντιπροσωπεύοντας επιχειρηματίες που επενδύουν στην πρωτοπορία των συστημάτων επόμενης γενιάς, για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η επένδυση στην PowerShare έρχεται να προστεθεί σε άλλες δέκα επενδύσεις της Alliance Ventures, συμπεριλαμβανομένων νεοφυών επιχειρήσεων που εδρεύουν στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Κίνα, όλες με έμφαση στο μέλλον της κινητικότητας.

Ο κ. François Dossa, Παγκόσμιος Αντιπρόεδρος της Alliance Ventures και του Open Innovation, δήλωσε:

Η τεχνογνωσία της PowerShare ανταποκρίνεται στον στόχο της Συμμαχίας για διατήρηση της ηγετικής μας θέσης στην ηλεκτροκίνηση. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα σταθερό δίκτυο υποδομών για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων και των νέων υπηρεσιών κινητικότητας και αναμένουμε από την τεχνολογία της Powershare να συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου. Επιπλέον, η έδρα της PowerShare στην Κίνα, ευθυγραμμίζεται με την ισχυρή μας παρουσία σε αυτή την αγορά, διαδραματίζοντας τον ρόλο του στρατηγικού κόμβου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr