Ο Elon Musk σε νέα προβλήματα με την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Σχετικά άρθρα

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έκανε αίτηση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν για να κινηθεί εναντίον του Elon Musk πρόταση καταφρόνησης δικαστικής αρχής.

Η αιτία ένα νέο tweet του Musk σχετικά με τη φετινή παραγωγή αυτοκινήτων της Tesla. O Musk έγραψε στο Twitter του πως φέτος η Tesla θα κατασκευάσει 500.000 αυτοκίνητα, με την SEC να υποστηρίζει πως αυτό το νούμερο είναι αυθαίρετο και παραβιάζει τη συμφωνία που είχε κάνει ο Musk με την SEC για το τι θα γράφει στους λογαριασμούς του στα social media σχετικά με την Tesla.

Στο επίμαχο tweet, που οδήγησε στην αντίδραση της SEC, ο Musk έγραψε:

Η Tesla δεν έφτιαξε κανένα αυτοκίνητο το 2011, αλλά θα κάνει κοντά στις 500 χιλιάδες το 2019.

Ωστόσο σε επιστολή της Tesla προς τους μετόχους τον περασμένο μήνα, αναφερόταν πως οι πραγματικές προβλέψεις για τη φετινή χρονιά είναι κάπου μεταξύ 360.000 με 400.000 οχήματα. Περίπου 4,5 ώρες μετά το tweet, ο Musk απάντησε:

Αυτό που εννοούσα ήταν πως ο ετήσιος ρυθμός παραγωγής στα τέλη του 2019 θα είναι πιθανότατα 500, δηλαδή 10.000 την εβδομάδα. Όπως υπολογίζεται, οι παραδόσεις για φέτος θα είναι περίπου 400.000.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε παρέμβει μετά την αναφορά του Musk στο Twitter ότι σκέφτεται να βγάλει την Tesla από το Χρηματιστήριο, και μάλιστα πως είχε βρει χρηματοδότηση για να το κάνει. Τελικά, μετά από αυτό που έγραψε, υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου και να πληρώσει πρόστιμα ύψους 40 εκατ. δολαρίων.
SEC στην αίτηση της προς το δικαστήριο ανέφερε:

Ο Musk δεν ζήτησε ή δεν έλαβε προ-έγκριση πριν από τη δημοσίευση αυτού του tweet, το οποίο ήταν ανακριβές και διαδόθηκε σε περισσότερους από 24 εκατ. ανθρώπους.

Ο Musk απάντησε μέσω Twitter, ότι:

Η SEC δεν διάβασε τα αποτελέσματα της εταιρείας, όπου ξεκάθαρα αναφέρεται παραγωγή 350-500.000. Πόσο ντροπιαστικό.

Συνεπώς κατά τον ίδιο, δεν χρειαζόταν προέγκριση για να γράψει κάτι, που αναφέρεται στα αποτελέσματα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Επίσης έγραψε:

Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τους δικαστές. Δεν είναι τέλειοι, αλλά γενικά, πρέπει να είμαστε πολύ ευτυχείς για το αμερικανικό δικαστικό σύστημα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...