Tesla Supercharger V3. Ο νέος ταχυφορτιστής που μειώνει τον χρόνο φόρτισης στο μισό

Σχετικά άρθρα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα τον Supercharger V3, τον νέο της ταχυφορτιστή 250 kW που υπόσχεται πως μειώνει τον χρόνο φόρτισης στο μισό σε σύγκριση με την δεύτερη γενιάς του Supercharger.

Συγκεκριμένα, στο Model 3 ο συγκεκριμένος ταχυφορτιστής, μέσα σε μόλις 5 λεπτά φόρτισης του προσφέρει αυτονομία 120 χιλιομέτρων, ενώ μέσα σε 60 λεπτά μπορεί να φορτίσει μπαταρίες που θα προσφέρουν αυτονομία 1.000 μιλίων (1.610 χλμ). Η Tesla αναφέρει πως οι Supercharger V3 ενσωματώνουν ένα νέο υγρόψυκτο σύστημα που διασφαλίζει πως αυτοί δεν θα υπερθερμανθούν ή θα πάρουν φωτιά.

Ο νέος ταχυφοριστής είναι κατά 100 kW μεγαλύτερος από αυτόν της δεύτερης γενιάς και ο πρώτος έχει τοποθετηθεί στο Bay Area του Σαν Φρανσίσκο στη Καλιφόρνια. Μέσα στους επόμενους μήνες θα τοποθετηθεί σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη και στην Ασία θα τοποθετηθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Επί του παρόντος, μόνο το Tesla Model 3 μπορεί να επωφεληθεί από τον νέο ταχυφορτιστή των 250 kW. Τα Model S και Model X θα μπορούν να φορτίζουν με ανώτατο όριο φόρτισης τα 120 kW, αλλά η Tesla δηλώνει πως μέσα στους επόμενους μήνες θα προχωρήσει στην αναβάθμιση του λογισμικού τους, ώστε και αυτά τα μοντέλα να μπορούν να υποστηρίξουν ταχύτερους ρυθμούς φόρτισης.

Παράλληλα η Tesla ανακοίνωσε πως αναβαθμίζει τους Supercharger 2ης γενιάς, ώστε αυτή από 120 kW να προσφέρουν πλέον ρυθμό 145 kW, ενώ παρουσίασε και την λειτουργία On-Route Battery Warmup που υπόσχεται πως θα μειώνει τον μέσο όρο φόρτισης κατά 25%. Η συγκεκριμένη τεχνολογία προθερμαίνει την μπαταρία όταν ο ιδιοκτήτης ενός μοντέλου της Tesla πλησιάζει σε κάποιον σταθμό φόρτισης, έτσι ώστε η μπαταρία να είναι στην ιδανική θερμοκρασία, προκειμένου να επιτευχθεί η ταχύτερη φόρτιση.

Η Tesla ετοιμάζει 5 Superchargers σταθμούς στην Ελλάδα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λαμία, Ιωάννινα και Καλαμάτα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla απολύει πάνω από το 10% των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο

Η Tesla θα απολύσει πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη...

Νέα bucket καθίσματα για το Tesla Model S Plaid

Η Tesla πρόσθεσε νέα bucket μπροστινά καθίσματα στο Model S Plaid, με τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από τις αρχές του μήνα να εξοπλίζονται με...