H Toyota επενδύει 750 εκατ. δολάρια σε 5 εργοστάσια της στις Η.Π.Α.

Σχετικά άρθρα

H Toyota ανακοίνωσε σήμερα την επένδυση 750 εκατομμυρίων δολαρίων σε πέντε εργοστάσια της στις Η.Π.Α., καθώς και το “άνοιγμα” 600 νέων θέσεων εργασίας. Η νέα αυτή επένδυση έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες, φτάνοντας το συνολικό ποσό των 13 δις δολαρίων μέχρι το 2021.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα επένδυση αφορά τα εργοστάσια στην Alabama, το Kentucky, το Missouri, το Tennessee και τη Δυτική Βιρτζίνια. Στα ίδια εργοστάσια η ιαπωνική εταιρία είχε ανακοινώσει το 2017 μια επένδυση ύψους 374 εκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη της παραγωγής του πρώτου υβριδικού κινητήρα που θα κατασκευαστεί στην Αμερική.

Το εργοστάσιο της Toyota στο Georgetown του Kentucky θα λάβει τα 238 εκατομμύρια δολάρια (από τα 750 εκατ.) για να παράγει -από τον Μάιο- την υβριδική έκδοση του Lexus ES 300 και την αντίστοιχη έκδοση του RAV4 από τον Ιανουάριο του 2020.

Το εργοστάσιο της Toyota στο Huntsville της Alabama θα λάβει τα 288 εκατομμύρια δολάρια για την αύξηση της ετήσιας παραγωγής κινητήρων. Το εργοστάσιο θα προσθέσει 450 θέσεις εργασίας και εκεί θα συναρμολογούνται οι νέοι τετρακύλινδροι και V6 κινητήρες της εταιρίας.

Πέρυσι, η Toyota και η Mazda ανακοίνωσαν την κατασκευή ενός κοινού εργοστασίου στο Huntsville, με συνολική επένδυση ύψους 1,6 δισ. δολαρίων.

Συνεχίζοντας, η Toyota επενδύει 62 εκατομμύρια δολάρια στην αναβάθμιση του εξοπλισμού του εργοστασίου Bodine Aluminum στην πόλη Troy του Missouri, έτσι ώστε να αυξηθεί η παραγωγή των κυλινδροκεφαλών των κινητήρων της Toyota και Lexus. Αυτή η επένδυση αποτελεί μέρος της New Global Architecture στρατηγικής για τη διάθεση κοινών ανταλλακτικών και εξαρτημάτων μεταξύ διαφορετικών οχημάτων.

Στο εργοστάσιο Bodine στην πόλη Jackson του Tennessee θα επενδυθούν 50 εκατομμύρια δολάρια για την επέκταση και αναβάθμιση του εξοπλισμού του, ενώ θα προσθέσουν 13 θέσεις εργασίας. Αυτό θα παράγει μπλοκ κινητήρων, ενώ θα διπλασιάσει την παραγωγή των υβριδικών transaxle κιβωτίων και των περιβλημάτων τους.

Τέλος, η Toyota θα προσθέσει 123 θέσεις εργασίας και θα ξοδέψει 111 εκατομμύρια δολάρια για την επέκταση του εργοστασίου της στο Buffalo της Δυτικής Βιρτζίνια και θα αγοράσει νέο εξοπλισμό για να διπλασιάσει την παραγωγή των υβριδικών transaxle κιβωτίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...

Με ανοιγόμενο πίσω παράθυρο το νέο Toyota 4Runner

Η Toyota συνεχίζει το teasing της νέας γενιάς του 4Runner, με το επερχόμενο off-roader SUV να έχει ηλεκτρικά ανοιγόμενο πίσω παράθυρο. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί...