Σήμερα το βράδυ, η Tesla θα παρουσιάσει το τέταρτο μοντέλο της, πιθανότατα σε έκδοση προ-παραγωγής, αλλά πριν από αυτό το γεγονός η JD Power δημοσίευσε μια νέα έκθεση, στην οποία κάνει προβλέψεις για την τιμολόγηση του Model Y, καθώς και τις πωλήσεις του.

Σύμφωνα με την JD Power, το νέο SUV της Tesla, το Model Y, παρουσιάζει μία από τις πιο μεγαλύτερες ευκαιρίες για την αμερικάνικη εταιρία ώστε αυτή να αυξήσει σημαντικά τον όγκο των πωλήσεων της. Οι πωλήσεις της κατηγορίας των SUV αντιπροσωπεύουν σήμερα το 49% της συνολικής αμερικανικής αγοράς και περισσότεροι από τους μισούς (52%) από αυτούς που αγόρασαν ένα SUV έδωσαν ένα ποσό μεταξύ των 30.000 και 50.000 δολαρίων.

Παρότι η τιμολόγηση για το Model Υ είναι άγνωστη, η JD Power εκτιμά αυτό θα έχει τιμή εκκίνησης τα 45.000 δολάρια, χωρίς τις φορολογικές εκπτώσεις, με το πιο ακριβό να φτάνει τα 85.000 δολάρια. Το 2018, πωλήθηκαν στις Η.Π.Α. 1,4 εκατομμύρια SUV στην περιοχή τιμών 40.000 – 90.000 δολαρίων, κάτι που σημαίνει ότι εάν η Tesla πάρει ένα μικρό μέρος αυτής της κατηγορίας, θα επιφέρει μια σημαντική αύξηση των πωλήσεων.

Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται είναι αν το Model Y κανιβαλίσει τις πωλήσεις του Model 3, με την JD Power να θεωρεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, τονίζοντας:

Ενώ μερικοί υποθέτουν ότι το Model Υ μπορεί να κανιβαλίσει τη ζήτηση το Model 3, το ότι η Tesla επεκτείνει τη γκάμα των SUV, της ανοίγει δυνητικά περισσότερες πωλήσεις με ένα μόνο μοντέλο από τις πωλήσεις που είχε και με τα τρία μοντέλα της το 2018.