To Volkswagen Golf έγινε 45 ετών

Σχετικά άρθρα

Το ημερολόγιο έγραφε 29 Μαρτίου 1974 όταν ξεκίνησε επίσημα η παραγωγή της πρώτης γενιάς τους Golf στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg της Γερμανίας.

Από τότε μέχρι και σήμερα, η Volkswagen έχει κατασκευάσει περισσότερα από 35 εκατομμύρια Golf, καθιστώντας το, το best-seller μοντέλο της. Καθαρά με μαθηματικούς όρους, από το 1975 μέχρι και σήμερα, ένα νέο Golf παραγγέλνεται κάπου στον κόσμο κάθε 41 δευτερόλεπτα, καθημερινά, 365 μέρες τον χρόνο, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 780.000 Golf ετησίως.

Ο Ralf Brandstatter, COO της Volkswagen δήλωσε:

Το Golf βρίσκεται στην καρδιά της μάρκας μας. Αντιπροσωπεύει την πρόοδο και την τεχνολογική εξέλιξη όπως κανένα άλλο αυτοκίνητο. Για παράδειγμα, το Golf έκανε τις τεχνολογίες ασφάλειας προσιτές για εκατομμύρια ανθρώπους για πρώτη φορά.

Χάρη σε αυτό, σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά. Για επτά γενιές, το Golf έχει συμβάλει στην ανάδειξη της Volkswagen ως μάρκας αλλά και ως ομίλου, σε έναν από τους πιο σημαντικότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...