Απομένουν μόλις δύο ημέρες για την έναρξη του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος Rallycross της FIA και η αγωνιστική ομάδα ES Μotorsport παρουσίασε σήμερα τα χρώματα του νέου αγωνιστικού Skoda Fabia, που ετοίμαζε όλο το χειμώνα. Η ομάδα έχει κάνει δοκιμές του νέου αγωνιστικού σε διάφορες πίστες, όπως η πίστα Bikernieki στη Ρίγα της Λετονίας.

Κατά την εξέλιξη του, πίσω από το τιμόνι βρέθηκαν τρεις οδηγοί, ο νικητής του rally Dakar, Nasser Al-Attiyah, ο κορυφαίος Ολλανδός οδηγός rally Kevin Abbring και ο Mads Ostberg, οι οποίοι με την εμπειρία τους έκαναν συγκρίσεις μεταξύ του νέου αυτοκινήτου και του ρυθμού των σημερινών ομάδων του World RX. Ο Abbring έκανε δοκιμές και σε ασφάλτινες ειδικές στην Τσεχία, καθώς δόθηκε έμφαση στα συστήματα ψύξης και φρένων.

Για τον πρώτο αγώνα, όμως, η ομάδα θα τρέξει με τον Rokas Baciuska, ο οποίος γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1999. Η ομάδα έχει ολοκληρωθεί πάνω από 1.000 χιλιόμετρα δοκιμών και έχουν αλλαχτεί 86 σετ ελαστικών, με την ομάδα να προετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα του 2019, που θα γίνει στη Yas Marina στο Αμπού Ντάμπι στις 5/6 Απριλίου του επόμενου έτους.

Η Fabia κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τον Thierry Viardot από τη Viason Sport και τον Ken Skidmore από την Autotek, με την λιθουανική ομάδα ES Μotorsport να μην έχει επιβεβαιώσει ακόμα ποιοι οδηγοί θα τρέξουν για αυτήν.