Μετά την αποχώρηση της ομάδας EKS του Mattias Ekstrom, ήταν άγνωστη η τύχη των δύο αγωνιστικών Audi S1 που είχε στην κατοχή της. Εκεί επενέβη ο Andreas Bakkerud, όπου με την υποστήριξη της Monster Energy δημιούργησε μια νέα ομάδα, την RX Cartel.

Για team-mate του πήρε το Liam Doran, με τον οποίον έτρεχαν μαζί το 2013 και σήμερα -λίγες ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος- παρουσίασαν τα νέα χρώματα των αγωνιστικών Audi S1 της περασμένης χρονιάς.

Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross της FIA ξεκινάει αύριο στην ειδική διαμόρφωση της πίστας της Yas Marina στο Abu Dhabi. H πίστα της Yas Marina έχει υπογράψει ένα πολυετές συμβόλαιο με τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων του Rallycross, IMG, με την διαδρομή για τον αγώνα του Rallycross να χρησιμοποιεί μέρος της πίστας της Formula 1, μαζί με μια νέα χωμάτινη διαδρομή.

Η πίστα για το rallycross έχει μήκος 1,2 χλμ και αποτελείται από 63% άσφαλτο και 37% χώμα. Υπάρχουν σημεία με αρκετό πλάτος που θα επιτρέπει διαφορετικές αγωνιστικές γραμμές, που συνδυάζονται με σφιχτές στροφές, συμπεριλαμβανομένης μιας φουρκέτας και ενός μεγάλου άλματος.