Τις δύο προηγούμενες ημέρες (2-3 Απριλίου) ο Fernando Alonso μπήκε ξανά σε ένα μονοθέσιο της Formula 1, μόλις τέσσερις μήνες μετά τον τελευταίο του αγώνα στο Abu Dhabi του 2018. Αυτή τη φορά, όμως, ήταν για δοκιμές στην πίστα του Bahrain με το μονοθέσιο της McLaren, την MCL34.

Ο Ισπανός εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος με την πρόοδο που είχε κάνει η ομάδα, δηλώνοντας:

Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα βήμα προς τα εμπρός σε κάθε πτυχή του μονοθεσίου. Νομίζω ότι το αυτοκίνητο έχει περισσότερη πρόσφυση, το αυτοκίνητο εμφανίζει λιγότερο αντίσταση στις ευθείες. Επίσης, ο κινητήρας είναι ένα μεγαλύτερο βήμα προς το καλύτερο.

Συνολικά, ως πακέτο, νομίζω ότι το αυτοκίνητο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Νομίζω ότι φέτος υπάρχει μια καλή βάση και ένα καλό πρόγραμμα εξέλιξης μέσα στη χρονιά, και πιστεύω ότι η ομάδα θα έχει μια πολύ καλύτερη σεζόν. Είμαι χαρούμενος. Ειδικά πέρυσι, ήταν ένα καλό ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια σταμάτησε η εξέλιξη, πιθανώς τον Μάιο ή τον Ιούνιο, οπότε ήταν δύσκολα μέχρι το Abu Dhabi.

Ήξερα ότι ήταν και η τελευταία μου σεζόν, οπότε το να τρέξω με το ίδιο μονοθέσιο από τη Βαρκελώνη έως το Αμπού Ντάμπι ήταν επώδυνο. Προφανώς είδαμε στους δύο πρώτους αγώνες [2019] ότι χρειάζεται να κάνουμε ακόμα ένα ακόμα βήμα εάν θέλουμε να ανταγωνιστούμε τις τρεις πρώτες ομάδες. Αλλά ως πρώτο βήμα σκέφτομαι, [το να είμαστε] η τέταρτη ομάδα ή στην κορυφή του midfield μαζί με την Haas, αυτός είναι ο στόχος. Ένιωσα αυτό και στο μονοθέσιο.

Ερωτηθείς για το αν οι δοκιμές τον δελέασαν να γυρίσει στην Formula 1, ο Alonso ήταν κατηγορηματικός:

Όχι. Νομίζω ότι αυτό που έπρεπε να πετύχω στη Formula 1 έχει επιτευχθεί ήδη στο παρελθόν. Δεν μετανιώνω. Αν κάποια μέρα επιστρέψω στη Formula 1 -κάτι που αμφιβάλλω επειδή η απόφασή μου είναι οριστική να σταματήσω από τη Formula 1- θα είναι να κερδίσω ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτή η δυνατότητα είναι δελεαστική για κάθε οδηγό. Αλλά για να τερματίσω έβδομος ή έκτος, ή ακόμα και τέταρτος, δεν είναι δελεαστικό ακόμα.