Αρωματικά, κομπολόγια, φυλακτά, κομποσκοίνια και ότι άλλο κρεμά κάποιος στον εσωτερικό καθρέπτη του αυτοκινήτου του, απαγορεύονται πλέον στην Αγγλία, μιας και ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας τα απαγορεύει, μαζί με κάθε είδους αυτοκόλλητο στα παράθυρα και στο παρμπρίζ, αφού αυτά περιορίζουν την ορατότητα του οδηγού, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα αυτός να αντιδρά καθυστερημένα.

Έτσι, εάν κάποιος πιαστεί να έχει τα παραπάνω, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 100 λιρών Αγγλίας (116 ευρώ), ενώ θα πάρει και τρεις βαθμούς ποινής στο δίπλωμά του. Σε περίπτωση που κάποιος οδηγός αποφασίσει να κάνει έφεση για το πρόστιμο σε δικαστήριο, τότε αν δεν αθωωθεί, θα μπορεί να πληρώσει έως και 1.000 λίρες Αγγλίας (1.160 ευρώ).

Επιπλέον, οι οδηγοί των αυτοκινήτων με τα συγκεκριμένα “αξεσουάρ” στους καθρέπτες, στα παράθυρα και στα παρμπρίζ, αντιμετωπίζουν και προβλήματα με τις ασφαλιστικές εταιρείες, μιας και αυτές, σε περίπτωση ατυχήματος, εάν διαπιστώσουν πως τα “αξεσουάρ” περιόριζαν την ορατότητα του οδηγού, τότε έχουν δικαίωμα να μην καλύψουν τις ζημιές. Τέλος, τα αντικείμενα αυτά, έχουν ως αποτέλεσμα να “κόβονται” τα αυτοκίνητα κατά την διάρκεια των ελέγχουν MOT, στους αντίστοιχους ελέγχουν ΚΤΕΟ της Αγγλίας.