Η Lotus έδωσε το πρώτο teaser video του ηλεκτρικού hypercar αξίας 2,2 εκατ. ευρώ που ετοιμάζει. Έχει κωδική ονομασία Type 130 και θα παρουσιαστεί μέσα στο έτος, σε μια ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει η εταιρία στο Λονδίνο.

Το αμιγώς ηλεκτρικό hypercar θα αποδίδει περισσότερα από 1.000 άλογα, ενώ θα κάνει χρήση νέας γενιάς μπαταριών που θα προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία, όντας παράλληλα ελαφρύτερες. Θα είναι τετρακίνητο και η αυτονομία του εικάζεται πως θα είναι μεγαλύτερη των 400 χλμ. Για την κατασκευή του η Lotus θα συνεργαστεί με την Williams Advanced Engineering.

Στις σχετικές ειδήσεις η Lotus παρουσίασε στην έκθεση της Σαγκάη το Lotus Evora GT4 Concept, το πρωτότυπο του νέου της GT4 αγωνιστικού για την σεζόν του 2020.

Έχει ελαφρύ carbon σώμα, ζυγίζει 1.200 κιλά, εξοπλίζεται με τον απαιτούμενο εξοπλισμό ασφαλείας και φορά τον 3,5-λίτρων V6 κινητήρα απόδοσης 456 ίππων στις 7.000 σ.α.λ με 510 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Έχει αναλογία 375 ίππων ανά τόνο και μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα 274 χλμ/ώρα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με 6-τάχυτο σειριακό αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων με paddles στο τιμόνι, ενώ υπάρχει και Torsen μπλοκέ διαφορικό.