Η Renault παρουσίασε σήμερα στην έκθεση της Σαγκάη το City K-ZE, ένα μικρό ηλεκτρικό crossover που αποτελεί την έκδοση παραγωγής του K-ZE Concept.

Το αυτοκίνητο διαθέτει οθόνη αφής 8″, σύστημα πλοήγησης, κάμερα οπισθοπορείας και πίσω αισθητήρες στάθμευσης, Μοιάζει αρκετά με το Renault Kwid, βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με αυτό και έχει αυτονομία 250 χλμ. Η Renault δεν αποκαλύπτει για την ώρα τεχνικές του λεπτομέρειες, αλλά το μόνο που κάνει γνωστό είναι πως με χρήση ταχυφορτιστή η μπαταρία φορτίζει στο 80% της σε 50 λεπτά, ενώ με απλή οικιακή πρίζα 220V φορτίζει πλήρως μέσα σε 4 ώρες.

Η εταιρία τοποθετεί στο K-ZE ένα σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που παρέχει πρόσβαση σε συνδεδεμένες υπηρεσίες. Το City K-ZE θα κατασκευάζεται στην Κίνα, στο εργοστάσιο της e-GT New Energy Automotive Co., μιας κοινοπραξίας της Nissan με την κινέζικη Dongfeng.

Έχει μεταξόνιο 2.423 mm και χώρο αποσκευών 300 λίτρων. Σύμφωνα με την Renault, το City K-ZE έχει κατασκευαστεί προκειμένου να πληροί τα στάνταρ ποιότητας της Ευρώπης, κάτι που σημαίνει πως είναι αρκετά πιθανό να το δούμε και στους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου.