Οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ βρίσκονται μια φάση πριν ανακοινώσουν την ανάκληση 12,3 εκατ. αυτοκινήτων που εξοπλίζονται με αερόσακους της ZFTRW, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα ευθύνονται για τον θάνατο οκτώ ανθρώπων.

Η ανάκληση θα επηρεάσει αυτοκίνητα των Toyota, Honda, Kia, Hyundai, Mitsubishi και Fiat Chrysler, παραγωγής από 2010 έως και 2019, και σύμφωνα με την NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), οι μονάδες ελέγχου των αερόσακων υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν να λειτουργούν σε περίπτωση ατυχήματος, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την μη ενεργοποίησή τους.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μια δυσλειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος, που θα μπορούσε να υπερφορτώσει τη μονάδα ελέγχου σε περίπτωση σύγκρουσης και να απενεργοποιήσει ορισμένα από τα πιο σημαντικά συστήματα ασφαλείας των αυτοκινήτων, όπως τους αερόσακους.

Η ZF, που εξαγόρασε την TRW το 2014, δήλωσε πως συνεργάζεται πλήρως με την NHTSA και με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ξεκινώντας κοινή έρευνα.

Μέχρι σήμερα, μόνο η Hyundai, η Kia και η Fiat Chrysler έχουν προχωρήσει σε ανάκληση των επηρεαζόμενων μοντέλων. Πέρυσι η Hyundai και η Kia ανακάλεσαν σχεδόν 1,1 εκατ. αυτοκίνητα λόγω του προβλήματος, ενώ το 2016 η Fiat Chrysler ανακάλεσε περίπου 1,9 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως για τον ίδιο λόγο.