Πιθανή ανάκληση 12,3 εκατ. αυτοκινήτων λόγω των αερόσακων της ZF-TRW

Σχετικά άρθρα

Οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ βρίσκονται μια φάση πριν ανακοινώσουν την ανάκληση 12,3 εκατ. αυτοκινήτων που εξοπλίζονται με αερόσακους της ZFTRW, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα ευθύνονται για τον θάνατο οκτώ ανθρώπων.

Η ανάκληση θα επηρεάσει αυτοκίνητα των Toyota, Honda, Kia, Hyundai, Mitsubishi και Fiat Chrysler, παραγωγής από 2010 έως και 2019, και σύμφωνα με την NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), οι μονάδες ελέγχου των αερόσακων υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν να λειτουργούν σε περίπτωση ατυχήματος, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την μη ενεργοποίησή τους.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μια δυσλειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος, που θα μπορούσε να υπερφορτώσει τη μονάδα ελέγχου σε περίπτωση σύγκρουσης και να απενεργοποιήσει ορισμένα από τα πιο σημαντικά συστήματα ασφαλείας των αυτοκινήτων, όπως τους αερόσακους.

Η ZF, που εξαγόρασε την TRW το 2014, δήλωσε πως συνεργάζεται πλήρως με την NHTSA και με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ξεκινώντας κοινή έρευνα.

Μέχρι σήμερα, μόνο η Hyundai, η Kia και η Fiat Chrysler έχουν προχωρήσει σε ανάκληση των επηρεαζόμενων μοντέλων. Πέρυσι η Hyundai και η Kia ανακάλεσαν σχεδόν 1,1 εκατ. αυτοκίνητα λόγω του προβλήματος, ενώ το 2016 η Fiat Chrysler ανακάλεσε περίπου 1,9 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως για τον ίδιο λόγο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...