H Volkswagen ξεκίνησε τις δοκιμές με το ID R για το ρεκόρ στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Το περασμένο καλοκαίρι, η Volkswagen σημείωσε νέο απόλυτο ρεκόρ στο Pikes Peak, με το ηλεκτρικό αγωνιστικό I.D. R Pikes Peak να ολοκληρώνει την ανάβαση σε χρόνο 7 λεπτών και 57,148 δευτ. Μερικές εβδομάδες αργότερα, έκανε ρεκόρ ηλεκτρικού οχήματος και στην ανάβαση του Goodwood Festival of Speed και στις αρχές του χρόνου η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε επίσημα ότι το καλοκαίρι θα πάει στο Nurburgring Nordschleife για να κάνει το ρεκόρ για ηλεκτρικό όχημα.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο (25/4) η Volkswagen Motorsport θα βρεθεί στη γερμανική πίστα για τις πρώτες δοκιμές σε αυτή, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα.

Για να το κάνει αυτό, η Volkswagen Motorsport κάνει κάποιες τροποποιήσεις στο ID R, και σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Francois-Xavier Demaison, το ID R θα φέρει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο, σημαντικά διαφορετικό από αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο Peak Peak πέρυσι, δηλώνοντας:

Στον λεπτό αέρα του Pikes Peak, που βρίσκεται 4.300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, τοποθετήσαμε στο ID R μια πολύ μεγάλη πίσω πτέρυγα για να παράγει τη μέγιστη δυνατή κάθετη δύναμη. Για το Nurburgring, επικεντρωνόμαστε ώστε το αυτοκίνητο να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση. Αυτό σημαίνει ότι το αγωνιστικό θα είναι εξοπλισμένο με μια μικρότερη πίσω αεροτομή με DRS, ένα νέο εμπρός splitter και ένα τροποποιημένο πάτωμα.

https://youtu.be/9xV6Kqz76ns

Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει αρκετές προσομοιώσεις -μέσω υπολογιστή- με τα νέα εξαρτήματα, αλλά σύντομα θα βρεθεί στην αεροδυναμική σήραγγα για αρκετές ώρες ώστε να τα αξιολογήσει. Στη συνέχεια, τα εξαρτήματα θα τοποθετηθούν στο αυτοκίνητο και θα χρησιμοποιηθούν για πραγματικές δοκιμές.

Εκτός από τις αεροδυναμικές αλλαγές, η Volkswagen ανέφερε ότι το ID R για το Nurburgring θα φοράει νέα ελαστικά, ενώ θα επαναρυθμίσει την ανάρτηση ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στα υψηλότερα φορτία του Nordschleife.

Το ρεκόρ του ταχύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο Nurburgring το έχει το Nio EP9, όπου τον Μάιο του 2017 είχε ολοκληρώσει έναν γύρο στην πίστα σε χρόνο 6:45.90, ενώ το ταχύτερο όχημα που έχει “γυρίσει” στην εν λόγω πίστα είναι η Porsche 919 Hybrid Evo, με χρόνο 5 λεπτών και 19,55 δευτ.

Ο επικεφαλής της Volkswagen Motorsport, Sven Smeets, είχε δήλωσε

Ένα ρεκόρ γύρου στο Nordschleife είναι ένα εξαιρετικό αναγνώριση για οποιοδήποτε αυτοκίνητο, είτε πρόκειται για αγωνιστικό είτε για αυτοκίνητο παραγωγής.

https://youtu.be/wpJSQtCKNKo

Η γερμανική πίστα είναι 320 με 617 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, με την ανάβαση στην Αμερική να ξεκινά από τα 2.862 μέτρα και να τερματίζει στα 4.302 μέτρα. Πίσω από το τιμόνι του VW ID R θα βρίσκεται και πάλι ο Romain Dumas και σύμφωνα με προσομοιώσεις, το αγωνιστικό φέρεται να μπορεί να κάνει έναν γύρο κάτω από τα 5:30 λεπτά, κάτι που δίνει ελπίδες στην εταιρία για κάτι πολύ καλό.

Να θυμίσω, το I.D. R Pikes Peak. αποδίδει 680 άλογα (500 kW) και 650 Nm ροπή. Το βάρος του αγωνιστικού είναι 1.100 κιλά, χάρη στην εκτενή χρήση carbon στο μονοκόκ σασί και στο σώμα του. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 2,25 δευτ. Ο σχεδιασμός του I.D. R Pikes Peak φέρνει αρκετά στα LMP1 πρωτότυπα του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής και είναι κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου από carbon.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...
Autoblog.gr