Σύμβουλος στη Williams ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Sauber

Σχετικά άρθρα

Η Williams συνεχίζει την επάνδρωση και ενίσχυση του τεχνικού της τμήματος, προσλαμβάνοντας τον Willy Rampf ως σύμβουλο της. Η συγκεκριμένη προσθήκη έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Williams, με τον Francois-Xavier Demaison να γίνεται ο νέος της τεχνικός διευθυντής, παίρνοντας έναν ρόλο που ήταν κενός από την αποχώρηση του Paddy Lowe το 2019.

Ο Demaison και ο Rampf θα συνεργαστούν ξανά με τον νέο CEO της Williams, Jost Capito, με τους τρεις τους να είχαν εργαστεί για πολλά χρόνια στην Volkswagen Motorsport. O Rampf έχει πάνω από μια δεκαετία εμπειρία στη Formula 1, καθώς ξεκίνησε την καριέρα του στην F1 με την Sauber το 1993 ως μηχανικός αγώνα (race engineer), συνεργαζόμενος με πλήθος οδηγών, συμπεριλαμβανομένου του Heinz-Harald Frentzen.

Το 1997 πήγε στη BMW, αλλά δύο χρόνια αργότερα τον προσέλκυσε και πάλι ο Peter Sauber, αναλαμβάνοντας το ρόλο του τεχνικού διευθυντή της ελβετικής ομάδας από το 2000. Έμεινε σε αυτήν την θέση μέχρι το 2010, όταν έφυγε και αντικαταστάθηκε από τον James Key.

Μετά τη Sauber, Rampf μετακόμισε στη Volkswagen Motorsport, ως τεχνικός διευθυντής της και εργάστηκε σε μια σειρά από projects, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού του Polo R WRC. Στις σχετικές ειδήσεις, η Williams ανακοίνωσε ότι ο Dan Ticktum συνεχίζει ως οδηγός ανάπτυξης της ομάδας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...