Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Williams πήγε στη Hyundai Motorsport

Σχετικά άρθρα

Η Hyundai Motorsport ενίσχυσε το έμψυχο δυναμικό της με τον διορισμό του Francois-Xavier Demaison ως νέου τεχνικού της διευθυντή, παίζοντας βασικό ρόλο στην ηγετική δομή της εταιρείας.

Ο 54χρονος θα ενταχθεί στην ομάδα από την 1η Ιουνίου 2023 για να οδηγήσει τις προσπάθειες των τεχνικών τμημάτων της Hyundai Motorsport στο WRC, στις αγωνιστικές δραστηριότητες των πελατών της, καθώς και στα ηλεκτρικά motorsports.

Ο Demaison είχε στο παρελθόν ρόλους του τεχνικού διευθυντή στη Williams Racing και τη Volkswagen Motorsport. Στην 26χρονη θητεία του στη βιομηχανία έχει εργαστεί στο WRC, τη Formula 1, το Rallycross και το TCR, και έχει συμβάλει στην κατάκτηση τεσσάρων τίτλων οδηγών και ισάριθμων κατασκευαστών στο WRC (2013-2016) με τη Volkswagen Motorsport, καθώς και το πρωτάθλημα οδηγών στο TCR το 2016 και το 2017.

Ο νέος του ρόλος στη Hyundai Motorsport θα τον κάνει να έρχεται σε επαφή με τις σχετικές ομάδες έρευνας και ανάπτυξης της Hyundai παγκοσμίως, καθώς αναλαμβάνει τη διαχείριση των τμημάτων οχημάτων και κινητήρων για την τεχνική εκπλήρωση των διαφόρων προγραμμάτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, θα έχει στενή συνεργασία με τον διευθυντή προγράμματος του WRC, Christian Loriaux, με τον Γάλλο να βοηθά στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Hyundai i20 N Rally1 Hybrid.

Ο Demaison θα υποστηρίξει επίσης τον πρόεδρο της Hyundai Motorsport, Sean Kim, και τον επικεφαλής της ομάδας, Cyril Abiteboul, για να καθορίσουν και να δημιουργήσουν το μελλοντικό πρόγραμμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της Hyundai, χωρίς να αποκλείεται η είσοδος στην Formula 1 ή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής (WEC).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Hyundai ανακαλεί 14.117 Tucson

Η Hyundai προχωρά στην ανάκληση 14.117 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 13 Απριλίου 2021 και 21 Αυγούστου 2023, επειδή ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί λάθος ο...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...