Η Lamborghini ανακατασκεύασε την Miura P400 του The Italian Job του 1969

Σχετικά άρθρα

H συγκεκριμένη πορτοκαλί (Arancio) Lamborghini Miura P400 εμφανίστηκε στην αρχή της ταινίας “The Italian Job” του 1969 και με οδηγό τον ηθοποιό Rossano Brazzi (Roger Beckermann το όνομα του χαρακτήρα της ταινίας) είδαμε μια εξαιρετική σκηνή στο πέρασμα Great St Bernard Pass.

Κατά την σκηνή της καταδίωξης στην ταινία είδαμε το αυτοκίνητο καταστρέφεται, αλλά κανείς δεν θα είχε το θάρρος να καταστρέψει πραγματικά ένα από τα πιο επιθυμητά αυτοκίνητο της εποχής του, και όχι μόνο. Στην πραγματικότητα, η Lamborghini είχε δώσει στα στούντιο της Paramount Pictures μια ταυτόσημη Miura, που είχε ήδη καταστραφεί από από το εργοστάσιο.

Λίγα χρόνια μετά την προβολή της ταινίας άρχισε ένα κυνήγι για να βρεθεί η εν λόγω Miura που είδαμε στην ταινία. Τις επόμενες πέντε δεκαετίες, οι λάτρεις και οι συλλέκτες από όλο τον κόσμο έψαχναν και συγκέντρωναν πολλές και ενίοτε αντιφατικές ενδείξεις. Στις αρχές του 2019, ο Kaiser Vaduz από Λιχτενστάιν αποφάσισε να πάει στο Polo Storico της Lamborghini σε μια προσπάθεια του να διαπιστώσει εάν το αυτοκίνητο που είχε στην συλλογή του ήταν αυτό που οδήγησε ο Brazzi και ο stunt driver Enzo Moruzzi.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο εξακριβώθηκε ότι το αυτοκίνητο με αριθμό πλαισίου #3586 ήταν αυτό που είδαμε στην ταινία, και το Polo Storico αποφάσισε να ανακατασκευάσει πλήρως τη Miura P400.

Η μόνη διαφορά ανάμεσα στην ανακατασκευασμένη Miura και σε αυτή που χρησιμοποιήθηκε για τη σκηνή της ταινίας είναι το χρώμα των καθισμάτων. Πριν το αυτοκίνητο φύγει από το εργοστάσιο, η Lamborghini άλλαξε τα λευκά δερμάτινα καθίσματα για μαύρα, καθώς φοβόταν ότι τα λευκά καθίσματα δεν θα επέστρεφαν στο εργοστάσιο σε άριστη κατάσταση μετά τη ταινία. Ωστόσο, δεν υπήρχε χρόνος για να αλλαχτούν και τα προσκέφαλα με μαύρα ώστε να ταιριάζουν με τα καθίσματα και αν παρατηρήσεις καλά το παραπάνω video θα δεις ότι αυτά είναι άσπρα, ενώ τα καθίσματα μαύρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτή η μπλε Lamborghini Countach LPI 800-4 πωλείται για 3,3 εκατ. δολάρια

Το καλοκαίρι του 2021 η Lamborghini γιόρτασε τα 50στα γενέθλια της Countach παρουσιάζοντας τη σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού της supercar, με τις παραδόσεις της...

Δες μια twin-turbo Lamborghini Huracan να πιάνει τα 363 χλμ/ώρα στην Autobahn

Αυτή η Lamborghini Huracan Performance έχει αποκτήσει διπλά turbo, με τον V10 5,2-λίτρων κινητήρα να αποδίδει 1.250 άλογα με 1.100 Nm ροπής και όπως...
Autoblog.gr