Από το 2013 και κάθε χρόνο, η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) πραγματοποιεί έναν διαγωνισμό σχεδίου για μαθητές λυκείου, που ονομάζεται Drive for Design και στόχο έχει την εκπαίδευση και την ενθάρρυνση για μια σταδιοδρομία στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Για το 2019, η FCA ζήτησε από τους μαθητές των τριών τάξεων του λυκείου στην Αμερική να φανταστούν το “απόλυτο όχημα που υποδηλώνει το status”. Τα τρία καλύτερα σχέδια που επιλέχθηκαν περιλαμβάνουν δύο με το σήμα της Alfa Romeo και ένα με της Maserati.

Σκίτσα του Maximillian Cooper

Πρώτος ανακηρύχθηκε ο Maximillian Cooper από το Design and Architecture Senior High στο Μαϊάμι, ο Mason Ross από το καθολικό σχολείο Kennedy στο Burien, της Washington κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ ο Vincent Piaskowski από το σχολείο Ernest W. Seaholm της πόλης Birmingham του Michigan πήρε την τρίτη θέση.

Σκίτσα του Mason Ross

Οι τρεις νικητές του διαγωνισμού θα πάρουν αρκετά πολύτιμα βραβεία, που περιλαμβάνουν επισκέψεις στα κέντρα σχεδιασμού της FCA στην Αμερική, ενώ σχεδιαστές της FCA θα αφιερώσουν χρόνο για να εκπαιδεύσουν τους νικητές.

Σκίτσα του Vincent Piaskowski

Θα λάβουν επίσης υποτροφίες για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα Precollege Summer Experience Transportation Design στο κολέγιο δημιουργικών σπουδών της εταιρίας (College for Creative Studies), ενώ τέλος θα έχουν την τιμή να γίνουν junior κριτές στο show EyesOn Design Car.