O Jenson Button έσπασε το ρεκόρ στο Bathurst με ένα Honda Civic Type R

Σχετικά άρθρα

Πριν περίπου ένα χρόνο, η Honda στα πλαίσια του Type R Time Attack Challenge 2018 πήγε με το Civic Type R σε πέντε διάσημες πίστες της Ευρώπης με σκοπό να σημειώσει ρεκόρ ταχύτερου χρόνου προσθιοκίνητου (FWD) αυτοκινήτου παραγωγής.

Συγκεκριμένα:

Ο Βρετανός πρωταθλητής της F1 του 2009 ταξίδεψε στην Αυστραλία με σκοπό να σπάσει το αντίστοιχο ρεκόρ και στην πίστα Mount Panorama Bathurst με το Honda Civic Type R (FK8). Και τα κατάφερε, καθώς έγραψε χρόνο 2 λεπτών και 35,207 δευτερολέπτων στην πίστα μήκους 6.213 μέτρων και 23 στροφών. Ο Button κατέχει και το απόλυτο ρεκόρ της συγκεκριμένης πίστας στην Αυστραλία, αφού το 2011 είχε γράψει χρόνο 1 λεπτό και 48,8 δευτ. με το μονοθέσιο της McLaren, MP4-23.

Το Civic Type R που χρησιμοποιήθηκε στο Bathurst ήταν πλήρως εργοστασιακό με ελαστικά δρόμου και το ρεκόρ έγινε στις 22 Απριλίου όταν η πίστα ήταν κλειστή. Ως μέτρο σύγκρισης ένα VW Golf R με semi-slick ελαστικά έχει γράψει χρόνο 2:36,9, ενώ το Hyundai i30N με ερασιτέχνη οδηγό αλλά semi slick έχει γράψει χρόνο 2:41,2 δευτερόλεπτα.

Σε δήλωση του μετά το ρεκόρ, ο Jenson Button είπε:

Οτιδήποτε και να οδηγήσεις στο Mount Panorama είναι φανταστική εμπειρία. Πάνω στο βουνό το Type R είναι τόσο γρήγορο, οπότε όταν μπήκα σε ρυθμό και συνήθισα την ταχύτητα ήταν πολύ διασκεδαστικό. Πίεσα πολύ το αυτοκίνητο και ο γύρος των 2 λεπτών και 35 δευτερολέπτων είναι πάρα πολύ καλή επίδοση για προσθιοκίνητο, λαμβάνοντας υπόψη και τη ζέστη – πιστεύω πως αν είχαμε χαμηλότερες θερμοκρασίες θα μπορούσα να είμαι λίγο πιο γρήγορος αλλά νιώθω πως χρησιμοποίησα στο έπακρον τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...