Αναλύοντας τις λεπτομέρειες της BMW M3 (F80) CS

Σχετικά άρθρα

Πέμπτο και τελευταίο video από τη σειρά που έχει ετοιμάσει ο Henry Catchpole για να μας δείξει τα highlight της κάθε γενιάς της M3 και σε αυτό το επεισόδιο βλέπουμε την πιο σύγχρονη ειδική έκδοση του μοντέλου. Η M3 (F80) CS παρουσιάστηκε το Νοέμβριο του 2017, με το εμπορικό της λανσάρισμα να ξεκινά σχεδόν έξι μήνες αργότερα.

Η CS έκδοση της M3 τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας και πάνω από το Competition Package και η παραγωγή της περιορίζεται στις 1.200 μονάδες, με το μοντέλο να μην έχει μηχανικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την M4 CS.

Έτσι, ο 3,0-λιτρος εξακύλινδρος εν σειρά twin-turbo κινητήρας πλέον αποδίδει 460 άλογα και 600 Nm, που συνδυάζεται με το 7-τάχυτο DCT κιβώτιο, στέλνοντας την κίνηση στον πίσω άξονα. Το γερμανικό sedan επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,7 δευτ., πιάνοντας τελική ταχύτητα 280 χλμ/ώρα. Διαθέτει carbon-κεραμικούς δίσκους με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τετραπίστονες πίσω.

Το carbon καπό, η ducktail αεροτομή, το μπροστά splitter και ο νέος πίσω διαχύτης, προέρχονται από την M4 GTS, ενώ νέες είναι οι ζάντες 19″ μπροστά και 20″ πίσω. Διαθέτει OLED πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ επιπλέον, χάρη στη εκτενή χρήση CFRP μερών στο αμάξωμα και τις νέες επενδύσεις εσωτερικά των θυρών, το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί κατά 50 κιλά σε σχέση με την απλά Μ3.

Τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου έχουν βελτιωθεί χάρη στην ύπαρξη της Adaptive M Suspension, του Active M Differential και των ελαστικών της Michelin, Pilot Super Sport. Τέλος, να θυμίσω, ότι η BMW M3 CS έγραψε χρόνο 7:38 στο Nurburgring, παραμένοντας έξι δευτερόλεπτα πιο αργή από την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...