Ο ΟΑΣΑ θέτει ξανά σε λειτουργία τις φωτογραφικές κάμερες, έτσι ώστε οι οδηγοί των οχημάτων να σεβαστούν τις λεωφορειολωρίδες, προκειμένου λεωφορεία και τρόλεϊ να πραγματοποιούν τα δρομολόγιά τους χωρίς καθυστερήσεις.

Σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» αναφέρεται ότι θα διατεθούν συνολικά 10.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του ΟΑΣΑ για τη συντήρηση των καμερών καταγραφής παραβάσεων στις λεωφορειολωρίδες.

Σήμερα, από τις 14 κάμερες που διαθέτει συνολικά η Τροχαία, σε λειτουργία τίθενται καθημερνά κατά μέσο όρο οι επτά κι αυτές μόνο στις ώρες αιχμής. Η συντήρηση των καμερών αναμένεται να αυξήσει τις κλήσεις από τους αστυνομικούς της Τροχαίας.

Οι εν λόγω κάμερες μπορούν να φωτογραφίζουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων. Μετά ακολουθεί η ταχυδρομική αποστολή της κλήσης, η οποία συνοδεύεται από τη φωτογραφία.

Συνολικά στην Αθήνα υπάρχουν 43 στύλοι, στους οποίους μπορούν να τοποθετηθούν οι κάμερες. Η ευθύνη για τη διαχείρισή τους είναι της Αστυνομίας, ενώ για τη συντήρησή τους, του ΟΑΣΑ.