Ο Elon Musk έχει στείλει ένα email σε όλους τους εργαζομένους της Tesla, αναφέροντάς τους πως ξεκινά μια νέα πρωτοβουλία μείωσης του κόστους των δαπανών, προκειμένου η εταιρία να μειώσει τις απώλειες.

Σύμφωνα με το email, ομάδες υπαλλήλων της Tesla, ανάμεσά τους τόσο ο ίδιος ο Musk, όσο και ο Zach Kirkhorn, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, θα εξετάσουν κάθε πληρωμή που γίνεται, όπως πληρωμές για ανταλλακτικά, για μισθούς, για έξοδα ταξιδιού κτλ, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων. Συγκεκριμένα ο Kirkhorn θα εξετάζει και θα υπογράψει κάθε σελίδα εξερχόμενης πληρωμής, ενώ ο ίδιος ο Musk θα εξετάζει και θα υπογράφει κάθε δέκατη σελίδα.

Η Tesla στο τέλος του πρώτου τριμήνου είχε 2,2 δισ. σε μετρητά, χρήματα που σύμφωνα με τον Musk αρκούν για 10 μήνες ακόμη εάν η Tesla συνεχίζει να ξοδεύει χρήματα με τον ρυθμό που τα ξόδευε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο Musk αναγνωρίζει πως οι περικοπές είναι ο μόνος -σκληρός- τρόπος προκειμένου η Tesla να γίνει οικονομικά βιώσιμη και να πιάσει τους στόχους της, συμβάλλοντας να γίνει ο κόστος μας περιβαλλοντικά βιώσιμος.

Τον περασμένο μήνα η Tesla ανακοίνωσε νέα αύξηση κεφαλαίου ύψους 2,7 δισ. δολαρίων. Οι περικοπές αυτές γίνονται μετά τις αναλύσεις διαφόρων επενδυτών και αναλυτών που αμφισβητούν την ικανότητά της Tesla να παράγει, να πουλά και να παραδίδει αρκετά αυτοκίνητα προκειμένου να επιτύχει βιώσιμο κέρδος. Πέρυσι η Tesla απέλυσε το 9% των εργαζομένων της.