Η Tesla σχεδιάζει να αντλήσει 2,7 δισ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk σχεδιάζει να αντλήσει κεφάλαια ύψους 2,7 δισ. δολαρίων από επενδυτές μέσω της έκδοσης χρέους και νέων μετοχών της Tesla, με τον Musk να συμμετέχει στην προσπάθεια ενίσχυσης ρευστότητας της Tesla αγοράζοντας μετοχές της αξίας 10 εκατ. δολαρίων.

Στην είδηση των προσπαθειών για την άντληση ρευστότητας, η μετοχή της Tesla, που έχει απολέσει φέτος το 30% της αξίας της, έκανε άλμα πάνω από 5%, ενώ σε ράλι επιδόθηκαν και τα ομόλογα της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla είχε επαναλάβει πέρυσι ότι η εταιρεία δεν θα χρειασθεί να αντλήσει νέα κεφάλαια, χρειάσθηκε όμως να αλλάξει στάση, όταν η πτώση στις παραδόσεις αυτοκινήτων και η μεγαλύτερη στην ιστορία της Tesla αποπληρωμή χρέους οδήγησε τη ρευστότητα της εταιρείας σε ναδίρ τριών ετών, μόλις στα 2,2 δισ. δολάρια.

Αφότου ανακοίνωσε ζημίες σχεδόν διπλάσιες των προβλέψεων τον περασμένο μήνα, ο Musk προσπάθησε να καθησυχάσει τους επενδυτές ότι η εταιρεία θα επιστρέψει στην κερδοφορία στο τρίτο τρίμηνο.

Η Tesla χρειάζεται την ένεση ρευστότητας καθώς σχεδιάζει δαπάνες έως και 2,5 δισ. δολάρια φέτος για την ανάπτυξη των Model Y, Semi και Roadster. Παράλληλα, κατασκευάζει το εργοστάσιο μπαταριών και οχημάτων στη Σαγκάη όπου σχεδιάζει την έναρξη της παραγωγής του Model 3 αργότερα εντός του έτους.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...