Η Tesla ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά της στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η εταιρία του Musk παρουσίασε ζημιές 702,1 εκατ. δολαρίων, υπερδιπλάσιες από αυτές που ανέμεναν οι αναλυτές, με τα έσοδα να ήταν μειωμένα κατά 37%.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2018 η εταιρεία είχε εμφανίσει κέρδη 139 εκατ. δολαρίων επί πωλήσεων 7,2 δισ. δολαρίων. Ο Elon Musk εμφανιστεί καθησυχαστικός, διαβεβαιώνοντας ότι οι ζημίες θα συρρικνωθούν αισθητά το δεύτερο τρίμηνο, ενώ η εταιρεία θα επιστρέψει σε κέρδη το τρίτο τρίμηνο, μιας και θα μειωθεί το κόστος, ενώ βελτιώνεται η παράδοση των παραδόσεων των μοντέλων της Tesla σε αγορές εκτός ΗΠΑ.

Απογοήτευση προκάλεσαν πάντως και τα στοιχεία για τις παραδόσεις. Στους πελάτες της εταιρείας έφτασαν τους τρεις πρώτους μήνες του 2019 περί τα 63.000 οχήματα, με τον όγκο να είναι μειωμένος κατά 31% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία σχεδιάζει φέτος κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους έως και 2,5 δισ. δολαρίων, καθώς αναπτύσσει νέα μοντέλα, μεταξύ των οποίων τα Model Y και το φορτηγό Semi. Το ποσό αυτό είναι ωστόσο μεγαλύτερο από τα 2,2 δισ. διαθέσιμου ρευστού, που έχει αυτή τη στιγμή στα ταμεία της. To γεγονός αυτό αφήνει ανοιχτό παράθυρο για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Στις σχετικές ειδήσεις ο Musk έγραψε στο Twitter πως η Tesla εξετάζει την κατασκευή ενός Gigafactory εργοστασίου στη Γερμανία, ενώ άλλες χώρες που βρίσκονται ανάμεσα στις επιλογές του είναι η Πολωνία, η Τσεχία, η Ουγγαρία και η Πορτογαλία.