Λίγες ημέρες μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο της νέας Toyota Supra, ήρθε και η μέτρηση της απόδοσης του κινητήρα της στο δυναμόμετρο. Όπως ξέρεις, κάτω από το καπό το ιαπωνικό αυτοκίνητο φορά τον 3,0-λιτρο twin-scroll turbo κινητήρα, απόδοσης 340 ίππων στις 5.000 με 6.500 σ.α.λ. και 500 Nm ροπής από τις 1.600 έως τις 4.000 σ.α.λ. Αυτός συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, που μεταφέρει την κίνηση στον πίσω άξονα.

Σύμφωνα, όμως, με την μέτρηση που έκανε αμερικάνικο μέσο στο δυναμόμετρο της εταιρίας Livernois Motorsports and Engineering στο Dearborn του Michigan, η απόδοση του ιαπωνικού coupe ανήλθε σε 343 άλογα και 578 Nm ροπής στους τροχούς, κάτι που μεταφράζεται πως η απόδοση στον στρόφαλο φτάνει σχεδόν τα 400 άλογα.

O κινητήρας διαθέτει άμεσο ψεκασμό καυσίμου υψηλής ακρίβειας και συνεχώς μεταβαλλόμενο σύστημα ελέγχου βαλβίδων, που εξασφαλίζει μια ομαλή και δυνατή επιτάχυνση, με πλούσια ροπή από πολύ χαμηλές στροφές σε όλο το φάσμα.

Σύμφωνα με την εταιρία, το κιβώτιο κάνει εξαιρετικά γρήγορες αλλαγές τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω, έχοντας κοντή κλιμάκωση για τις μικρές σχέσεις. Φυσικά, υπάρχουν paddles στο τιμόνι, όπου μπορείς να πάρεις τον έλεγχο των αλλαγών, με το κιβώτιο να διαθέτει δύο προγράμματα οδήγησης, το Normal και το Sport, ώστε να ικανοποιεί τις προτιμήσεις σου και τις συνθήκες κίνησης.

Ακόμα, διαθέτει λειτουργία Launch Control, που -σύμφωνα με την εταιρία- βοηθάει το αυτοκίνητο να επιταχύνει για το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ όπως είδες την προηγούμενη εβδομάδα χρειάζεται περίπου 16 δευτ. για να πιάσει τα 200 χλμ/ώρα. Τέλος, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Bonus: Δες το review του Rory Reid για τη Supra.