Αυτό είναι το πρώτο video της νέας Toyota Supra που μας δείχνει το πόσο γρήγορα επιταχύνει το αυτοκίνητο από τα 0 στα 200 χλμ/ώρα. Το βάρος της νέας Toyota Supra ανέρχεται σε 1.540 κιλά, και όπως ξέρεις κάτω από το καπό το ιαπωνικό αυτοκίνητο φορά τον 3,0-λιτρο twin-scroll turbo κινητήρα, απόδοσης 340 ίππων στις 5.000 με 6.500 σ.α.λ. και 500 Nm ροπής από τις 1.600 έως τις 4.000 σ.α.λ.. Αυτός συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, που μεταφέρει την κίνηση στον πίσω άξονα.

O κινητήρας διαθέτει άμεσο ψεκασμό καυσίμου υψηλής ακρίβειας και συνεχώς μεταβαλλόμενο σύστημα ελέγχου βαλβίδων, που εξασφαλίζει μια ομαλή και δυνατή επιτάχυνση, με πλούσια ροπή από πολύ χαμηλές στροφές σε όλο το φάσμα.

3

Σύμφωνα με την εταιρία, το κιβώτιο κάνει εξαιρετικά γρήγορες αλλαγές τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω, έχοντας κοντή κλιμάκωση για τις μικρές σχέσεις. Φυσικά, υπάρχουν paddles στο τιμόνι, όπου μπορείς να πάρεις τον έλεγχο των αλλαγών, με το κιβώτιο να διαθέτει δύο προγράμματα οδήγησης, το Normal και το Sport, ώστε να ικανοποιεί τις προτιμήσεις σου, και τις συνθήκες κίνησης.

2

Ακόμα, διαθέτει λειτουργία Launch Control, που -σύμφωνα με την εταιρία- βοηθάει το αυτοκίνητο να επιταχύνει για το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ όπως θα δεις στο παραπάνω video χρειάζεται περίπου 16 δευτ. για να πιάσει τα 200 χλμ/ώρα. Τέλος, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.