Στη προσπάθειά της να δημιουργήσει μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στα Outlander, Eclipse Cross και ASX, η Mitsubishi θα αναδιοργανώνει τη γκάμα των SUV της.

Η νέα αυτή στρατηγική θα τεθεί σε ισχύ από το 2020, με την εταιρία να χρησιμοποιεί πλατφόρμες της Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance, με τα νέα μοντέλα να έχουν περίπου 20 εκατοστά διαφορά σε μήκος, όπως κάνει και η Nissan στα X-Trail, Qashqai και Juke. Έτσι το επόμενο ASX θα μειωθεί σε μήκος, ενώ το νέο Outlander θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Τα μοντέλα θα προσφέρονται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ το νέο Outlander θα συνεχίσει να προσφέρεται και ως plug-in υβριδικό, με το Eclipse Cross να προσφέρεται και είτε ως υβριδικό, είτε και ως plug-in υβριδικό, ενώ το νέο ASX είναι αρκετά πιθανό να προσφέρεται και ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Σε ότι αφορά το νέο Space Star, αυτό θα μπορούσε να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Το Engelberg Tourer concept που είδαμε τον περασμένο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης, αποτελεί τον προπομπό της επόμενης γενιάς του Outlander, όπως και του νέου plug-in υβριδικού συστήματος που θα συνδυάζει έναν 2,4-λίτρων κινητήρα βενζίνης και δύο ηλεκτροκινητήρες -έναν σε κάθε άξονα- που αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 20 kWh, προσφέροντας ηλεκτρική αυτονομία 70 χλμ και συνολική αυτονομία 700 χλμ.