Χθες διεξήχθη η ετήσια συνεδρίαση των μετόχων της Tesla, και ο Elon Musk εμφανίστηκε καθησυχαστικός, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας σχετικά με τη ζήτηση και την παραγωγή της εταιρίας. Όπως είπε:

Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τη ζήτηση. Οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει κατά πολύ την παραγωγή και η ίδια η παραγωγή παραμένει ικανοποιητική.

Είμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε τους στόχους παραγωγής και πωλήσεων που έχουμε θέσει για το τρέχον έτος. Οι πωλήσεις και οι παραδόσεις της εταιρίας το 2ο τρίμηνο θα σημειώσουν ρεκόρ. Οι πωλήσεις του Model 3 έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις πωλήσεις των κύριων ανταγωνιστών, τόσο σε μονάδες όσο και σε χρηματικό κέρδος.

Η Tesla σχεδιάζει να παραδώσει 90.000 έως 100.000 οχήματα στους πελάτες της κατά το δεύτερο τρίμηνο, 1/3 περισσότερα από όσα παρέδωσε το πρώτο τρίμηνο (63.000 οχήματα) ενώ θέλει να παραδώσει 360.000 με 400.000 οχήματα το 2019.

Παράλληλα, ο Musk είπε πως έχουν σχέδια για ένα υποβρύχιο αμάξι, αλλά δεν θα είναι κάτι που θα βγει σε ευρεία παραγωγή, αλλά σαν ένα συλλεκτικό εκθεσιακό όχημα. Το pickup της Tesla θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι με τις πωλήσεις του φορτηγού της να ξεκινούν στα τέλη του 2020.

Τέλος ο Musk είπε πως η Tesla εξακολουθεί να ψάχνει το κατάλληλο μέρος για την κατασκευή του ευρωπαϊκού Gigafactory, με την σχετική απόφαση να ανακοινώνεται μέχρι το τέλος του έτους. Σχετικά με την Κίνα, ο Musk πιστεύει πως υπάρχει ο χώρος για επιπλέον εργοστάσια στη περιοχή, πέραν αυτού που ετοιμάζει η Tesla στη Σαγκάη.