Από το εργοστάσιο της Aston Martin στο Gaydon της Αγγλίας βγήκαν μόλις 24 Vulcan, η οποία όπως ξέρεις είναι το απόλυτο “παιχνίδι” της βρετανικής εταιρίας για χρήση αποκλειστικά μέσα στην πίστα. Ωστόσο στα τέλη του 2017, μια μικρή βρετανική εταιρία, η RML Group δημιούργησε την πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής Vulcan που μπορεί να κινηθεί νόμιμα σε δημόσιους δρόμους.

Η συγκεκριμένη έλαβε μέρος στο φετινό Gumball 3000, που ξεκίνησε από τη Μύκονο και κατέληξε χθες στην Ίμπιζα της Ισπανίας, και είναι ντυμένη με αυτοκόλλητο βινυλίου με πολεμικά χρώματα, με το “όνομα” του αυτοκινήτου να γίνεται Vulcan Bomber. Στο παραπάνω video θα δεις ότι παρά τις μετατροπές η χρήση της σε δημόσιους δρόμους δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.

Η εταιρία, προκειμένου η Vulcan να μπορεί να κινηθεί νόμιμα σε δημόσιους δρόμους τοποθέτησε νέο καπό με μικρούς προβολείς, με τους εργοστασιακούς να χρησιμεύουν πλέον ως φώτα ημέρας. Επίσης το αυτοκίνητο διαθέτει φλας ενσωματωμένα στην πίσω αεροτομή, σύστημα ανύψωσης της ανάρτησης κατά 3 εκατοστά, προκειμένου να μπορεί να περάσει πάνω από σαμαράκια κτλ, ενώ συναντάμε επίσης και μικρές αλλαγές στα πίσω φωτιστικά σώματα.

Μηχανικά, ο V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας εξακολουθεί να παράγει 820 άλογα και διαθέτει σύστημα ελέγχου των εκπομπών.