Ανθρώπινο λάθος της Toyota, κόστισε την νίκη στο TS050 Hybrid #7 στο Le Mans

Σχετικά άρθρα

Η Toyota κέρδισε ξανά τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans με το TS050 Hybrid με το νούμερο 8 των Fernando Alonso, Sebastien Buemi και Kazuki Nakajima, ενώ το TS050 με το νούμερο 7 των Conway, Kamui Kobayashi και Jose Maria Lopez, έχασε τη νίκη λόγω ενός “υποτιθέμενου” κλαταρισμένου πίσω ελαστικού την τελευταία ώρα του αγώνα.

Τελικά δεν ήταν κάποιο κλαταρισμένο ελαστικό η αιτία, ούτε κάποιος προβληματικός αισθητήρας, αλλά ανθρώπινο λάθος, μιας κάποιος μηχανικός της ιαπωνικής εταιρίας σύνδεσε τον αισθητήρα πίεσης του μπροστινού αριστερού ελαστικού με την κεραία του πίσω αριστερού ελαστικού και αντίστροφά. Έτσι, παρότι οι αισθητήρες λειτουργούσαν κανονικά, μετέδιδαν τα δεδομένα για λάθος ελαστικό.

Κάπως έτσι η Toyota πήρε την απόφαση να αλλάξει το ελαστικό του μονοθεσίου 7, 1 ώρα πριν το τέλος του αγώνα, επειδή οι ενδείξεις που είχε ήταν πως το συγκεκριμένο ελαστικό είχε χαμηλή πίεση, πιστεύοντας πως ήταν κλαταρισμένο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...