Η Linda Jackson, η CEO της Citroen παραχώρησε πρόσφατα μια συνέντευξη στην οποία μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο η γαλλική εταιρία να βγάλει στην αγορά έναν σύγχρονο διάδοχο του θρυλικού 2CV. Η ίδια ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί λέγοντας συγκεκριμένα:

Εξελίσσουμε τα σχέδιά μας κοιτάζοντας το παρελθόν, αλλά αυτό που δεν θέλω να κάνω είναι να γίνουμε ένας κατασκευαστής που παράγει ρετρό αυτοκίνητα. Δεν πρόκειται να κατασκευάσουμε ένα νέο 2CV. Το μοντέλο είχε τον χρόνο του, ήταν σωστό στην εποχή του, αλλά πρέπει να βρούμε το επόμενο σχέδιο που θα είναι σωστό για τον πελάτη.

Citroen REVOLTe concept 2009

Όχι δεν θέλω να το κάνω [να επαναφέρω το 2CV στην αγορά]. Νομίζω πως πρέπει να σκεφτόμαστε συνεχώς καινοτόμα. Το 2CV ήταν ένα πετυχημένο μοντέλο στην εποχή του, αλλά θεωρώ πως οι άνθρωποι θέλουν νεωτερισμούς, κάτι το διαφορετικό αλλά να έχει συνοχή.

Κάνουμε συχνά επανεξέταση του παρελθόντος. Αν πάω πίσω το 2014 όταν ανέλαβα την συγκεκριμένη θέση, φτιάχναμε σπουδαία αυτοκίνητα, αλλά αυτά δεν είχαν συνοχή. Δεν μπορούσε κανείς να καταλάβει πως τα μοντέλα ήταν μια οικογένεια.