Τεράστια πυρκαγιά σε διυλιστήριο στη Φιλαδέλφεια

Σχετικά άρθρα

Μια τεράστια έκρηξη συνέβη στο διυλιστήριο Philadelphia Energy Solutions Inc στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, προκαλώντας ζημιές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αναστολή της λειτουργίας της μονάδας για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους και πηγές της εταιρείας.

Στελέχη της πυροσβεστικής της Φιλαδέλφειας ανέφεραν ότι σημειώθηκαν πολλές εκρήξεις και μια τεράστια πύρινη μπάλα εκτοξεύτηκε στον ουρανό ενώ η γύρω περιοχή καλύφθηκε από καπνό. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από μια δεξαμενή βουτανίου.

Το διυλιστήριο αυτό παράγει 335.000 βαρέλια ημερησίως και είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Στο σημείο αυτό λειτουργεί μονάδα διύλισης πετρελαίου από το 1870.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας PES έχουν αναφερθεί τέσσερις τραυματισμοί εργαζομένων. Όλοι τους δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου. Η έκταση της ζημιάς είναι άγνωστη προς το παρόν, όμως φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερη από εκείνη που προκάλεσε μια προηγούμενη πυρκαγιά, πριν από δύο εβδομάδες, σε άλλη μονάδα του ίδιου συγκροτήματος.

Ένας εργάτης που δουλεύει πολλά χρόνια σε διυλιστήρια και βρισκόταν στη μονάδα όταν ξέσπασε η φωτιά είπε ότι “ήταν ό,τι χειρότερο έχει βιώσει”. “Έμοιαζε σαν να εξερράγη πυρηνική βόμβα, πίστεψα ότι θα πεθαίναμε όλοι”, πρόσθεσε.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας της πόλης τόνισαν ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους κατοίκους και δεν είναι αναγκαίο να προχωρήσουν οι αρχές σε εκκένωση περιοχών ή να διατάξουν την παραμονή των ανθρώπων μέσα στα σπίτια τους.

Η PES στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για τρεις εκρήξεις στο διυλιστήριο. Πιστεύεται ότι το προϊόν που καίγεται είναι “κατά κύριο λόγο προπάνιο”.

Μια πηγή που έχει γνώση της λειτουργίας του εργοστασίου ανέφερε ότι μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε σε μια μονάδα αλκυλίωσης, παραγωγής 30.000 βαρελιών ημερησίως, στην οποία χρησιμοποιείται υδροφθορικό οξύ, ένα από τα πιο επικίνδυνα και αμφιλεγόμενα προϊόντα στον τομέα. Στο παρελθόν, εργαζόμενοι σε διυλιστήρια είχαν ζητήσει να σταματήσει η χρήση του υδροφθορικού οξέως λόγω των βλαβών που μπορεί να προκαλέσει στα μάτια, στο δέρμα και στους πνεύμονες αν απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα μετά από κάποια έκρηξη.

Οι πρώτες ενδείξεις από τον χώρο του διυλιστηρίου και τις γειτονικές περιοχές δείχνουν ότι δεν υπάρχει συγκέντρωση μονοξειδίου του άνθρακα, εύφλεκτων υδρογονανθράκων ή υδρόθειου, είπε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Φιλαδέλφειας, Τζέιμς Γκάροου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...
Autoblog.gr